La ponència de l'Ateneu sobre l'Amèrica Llatina destaca les similituds de les dictadures argentina i franquista


Temes relacionats

La primera conferència de l'Ateneu sobre l'Amèrica Llatina reivindica els escriptors homosexuals ( 4/oct/11)


  • Comparteix:

La xerrada ha tingut lloc a la sala d'actes de l'Ateneu

La xerrada ha tingut lloc a la sala d'actes de l'Ateneu

Evidenciar els paral·lelismes entre la repressió de la dictadura argentina i la franquista. Aquesta ha estat la tesi principal de la xerrada 'Des/aparicions. La inscripció dels corporeïtat en la narrativa de Nora Strejilevich', la segona conferència que organitza l'Ateneu sobre l'Amèrica Llatina.

L'exposició ha repassat algunes de les escriptores argentines que van denunciar els abusos del règim peronista i van conservar la memòria dels seus testimonis a través de la literatura. La ponent de la conferència, la màster en literatura Noemí Acedo, ha posat com a exemple les autores Alicia Partnoy i Nora Strejilevich.

Noemí Acedo

Van estar en camps de concentració argentins. Des d'una veu testimonial, recullen els casos de molts altres companys que van tenir la mateixa desgràcia.


Acedo ha posat èmfasi en com aquestes autores han representat sobre el paper el dolor físic de les tortures que van patir. La propera conferència de l'Ateneu sobre l'Amèrica Llatina portarà per nom 'La trama mítica en la literatura dels Andes', i tindrà lloc el proper dimarts a dos quarts de vuit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.