Un emotiu homenatge a Vergés arrenca l'11è Festival de Poesia


  • Comparteix:

Gerard Vergés, el poeta d'honor de l'11è Festival de Poesia de Sant Cugat, ha estat el gran protagonista del tret de sortida a vuit dies que convertiran la ciutat en capital d'aquesta disciplina literària. Més d'un centenar de persones s'ha reunit aquest diumenge al Teatre-Auditori per retre homenatge al poeta tortosí. Versos, dansa i música han engegat els motors d'aquesta nova edició que abordarà la poesia des d'una mirada multidisciplinar.

L'actor santcugatenc Jordi Bosch ha estat l'encarregat de donar veu als versos de Vergés, en un recital que també ha comptat amb la dansa de la Factoria Mascaró i la música de Montse Castellà. Tot plegat per retre homenatge al poeta d'honor d'enguany, Gerard Vergés. El poeta tortosí ha agraït al festival aquesta distinció, que s'ha materialitzat de manera simbòlica en una escultura de l'artista Manuel Cusachs.

El director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, ha valorat així la figura de Vergés.

Oriol Izquierdo

Des que va guanyar el premi Carles Riba ha esdevingut un referent reconegut per tota la comunitat literària catalana.




L'acte inaugural ha aplegat una important representació del teixit polític, social i cultural de la ciutat. D'aquesta manera, el festival arrenca la seva 11a edició, que omplirà durant vuit dies diferents espais de la ciutat, tot i que amb un format més auster que anys anteriors.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, confia que el nou format del festival farà augmentar la participació.

Mercè Conesa

Sant Cugat és una ciutat compromesa amb la cultura catalana. Ens agradaria esdevenir en el futur la capital de la poesia catalana.



Vergés, nascut a Tortosa fa 80 anys, va guanyar el premi Carles Riba de poesia amb el seu primer recull de versos, 'L'ombra rogenca de la lloba', de 1981. Des de llavors, Vergés només ha publicat tres poemaris més, a més de diversos assajos. Entre els seus reconeixements hi destaquen la Creu de Sant Jordi, el Premi de la Crítica Serra d'Or i la Medalla d'Or de la Ciutat de Tortosa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.