L'exposició 'Jo sóc aquell que em dic Gerard' apropa Vergés als santcugatencs


  • Comparteix:

Mercè Conesa, Gerard Vergés i Oriol Izquierdo

Mercè Conesa, Gerard Vergés i Oriol Izquierdo

La Biblioteca Central Gabriel Ferrater ha inaugurat aquest diumenge l'exposició 'Jo sóc aquell que em dic Gerard'. Un homenatge a la trajectòria artística i personal per apropar el poeta d'honor, Gerard Vergés, als santcugatencs. La mostra ha arreplegat des de llibres de l'autor fins a fotografies de la seva vida privada, així com els treballs d'altres artistes en reconeixement a l'obra del poeta tortosí.

Acompanyat de l'alcaldessa, Mercè Conesa, i del director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, el poeta Gerard Vergés ha mostrat els objectes que ha cedit per a l'exposició. Amb 'Jo sóc aquell que em dic Gerard', la Biblioteca Central Gabriel Ferrater ha volgut acostar els santcugatencs a la vida i l'obra del poeta d'honor del Festival de Poesia d'enguany.

El director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, ha explicat el sentit de la mostra.

Oriol Izquierdo

Què ha escrit i què ha publicat i també què es pot llegir a la Biblioteca de Sant Cugat. Una mirada panoràmica per conèixer qui és.




La curta però excel·lent obra del poeta tortosí ha estat un dels motius per escollir Vergés com a poeta d'honor en l'11a edició de la cita. El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha esmentat la importància d'aquest esdeveniment per aconseguir un major ressò de l'obra de l'artista.

Xavier Escura

La barreja de classicisme, de poesia èpica, de filosofia i el punt irònic fa excel·lent l'obra de Vergés, que no ha tingut el ressò que es mereixia.




La mostra també ha comptat amb el treball d'altres artistes en reconeixement a l'obra del poeta tortosí, com el disc de la cantautora Montse Castellà i l'escultura de Manuel Cusachs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.