Sant Cugat aposta per les lletres catalanes amb una nova edició del Premi Gabriel Ferrater


  • Comparteix:

Sant Cugat torna a apostar, enguany, per la llengua i la literatura catalanes, amb la convocatòria de l'11è Premi de Poesia Sant Cugat en la memòria de Gabriel Ferrater. Aquest dilluns al vespre s'han presentat les bases per a la nova edició, juntament amb l'obra 'Una pedra sura', de Jaume Subirana, guanyadora de l'anterior convocatòria del premi. Els autors que vulguin presentar els seus textos de cara al 2012 han de fer-ho al Registre General de l'Ajuntament, fins el primer de març.

Torna a estar oberta la convocatòria per participar en la que ja és l'11è Premi de Poesia Sant Cugat en la memòria de Gabriel Ferrater. Una aposta de la ciutat amb la literatura i la llengua catalanes, que ja està consolidada en el teixit cultural santcugatenc. El director de Serveis a les Persones, Xavier Fornells, ho ha explicat en una entrevista a Cugat.cat.

Xavier Fornells

És una aposta de la ciutat i de l'Ajuntament per la llengua i la cultura catalanes. La poesia és importantíssima per la nació.


El poeta Gabriel Ferrater, tot i ser de Reus, va estar fortament arrelat a la ciutat de Sant Cugat i aquest és un dels motius pel qual la ciutat l'homenatge cada any, des de ja fa una dècada, amb la convocatòria d'aquests premis. La coordinadora d'activitats de la Institució de les Llengües Catalanes, Iolanda Pelegrí, destaca algún aspecte de la figura de l'autor.

Iolanda Pelegrí

És un referent poètic i un mite. Va viure i morir a Sant Cugat i va introduir un tipus de poesia quotidiana, que abans no existia.


Els autors que vulguin presentar els seus textos ho han de fer en llengua catalana i amb una extensió mínima de 64 pàgines. Tenen temps per fer-ho fins el primer dia de març de 2012, al Registre General de l'Ajuntament. L'obra guanyadora serà escollida per un jurat format per Jordi Cornudella, Xavier Folch, Francesc Garriga, Imma Monsó i Marta Pessarrodona i es donarà a conèixer el 27 d'abril vinent.

El premi consta de 7.250 euros lliure d'impostos i una escultura de l'artista santcugatenc Pep Codó. A més, Edicions 62 editarà l'obra premiada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.