La nova Biblioteca Central tindrà 4.200 metres quadrats amb sales indepenedents fora de l'horari convencional


  • Comparteix:

Maqueta de la nova biblioteca que tindrà diferents volums units per patis interiors.

Maqueta de la nova biblioteca que tindrà diferents volums units per patis interiors.

La futura biblioteca central de Sant Cugat, que s'ubicarà a la zona de Mira-sol, comptarà amb una superfície construïda de 4.200 metres quadrats i acollirà serveis com ara sales de lectura independents o un auditori. Aquestes són algunes de les característiques del projecte, que ha estat adjudicat a l'arquitecte Santiago Vives, i que compta amb un pressupost inicial de més de 5 milions d'euros.

El nou edifici estarà situat al barri del Bell Indret, dins la nova zona de centralitat que està previst construir a Mira-sol. Precisament, un dels objectius del projecte és que hi hagi un equilibri entre aquest edifici, la nova centralitat i les cases unifamiliars del voltant. Ho explica l'arquitecte responsable del projecte, Santiago Vives.

Santiago Vives

S'ha buscat un equilibri perquè l'edifici llia per una banda amb la nova centralitat i per l'altra, amb les cases unifamiliars i la zona verda del voltant.


Segons el projecte, l'edifici s'articularà en diferents volums unit per una sèrie de patis intreriors, i comptarà amb dues zones diferenciades. D'una banda, la biblioteca en si, i de l'altra, diversos serveis com sales d'estudi, una cafeteria o una sala d'actes, que podran utilitzar-se fora de l'horari habitual de la biblioteca.

El projecte també contempla l'ús de lluernaris al sostre per deixar entrar la llum natural, o de materials aïllants per ajudar a mantenir una temperatura òptima.
Per a Vives, el més important és que aquest sigui un equipament confortable i adaptat per diferents usos.

Santiao Vives

Ha de ser un espai confortable i flexible, que puui adaptar-se a moltes formes d'ús.


Pel que fa al fons documental, la previsió inicial és de 53 mil volums, que s'aniran incrementant fins arribar a la xifra dels 105.000
El projecte de la nova biblioteca compta amb un pressupost inicial de més de 5 milions d'euros, i està previst que entri en funciuonament entre finals del 2005 i principis del 2006.
Recordem que aquest equipament s'inscriu dins el pla de biblioteques de Sant Cugat, que també preveu la construcció d'una biblioteca de barri a la zonade Vullpalleres i 3 punts d'accés per als districtes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.