La Casa-Museu de Cal Gerrer retarda la seva obertura a la primavera


  • Comparteix:

L'obertura de Cal Gerrer es retarda fins al 2012

L'obertura de Cal Gerrer es retarda fins al 2012

L'obertura de la Casa-Museu de Cal Gerrer es posposa fins a la primavera a causa d'un retard en les obres de remodelació. L'espai tindrà una sala d'exposicions amb part del llegat de la família Cabanas, però també oberta als artistes de Sant Cugat. La Casa-Museu, ubicada a la plaça d'Octavià, també inclou una mostra de l'activitat terrissaire que es feia a l'edifici i un espai d'exhibició de la col·lecció d'articles dedicats a Marilyn Monroe. La construcció d'un mirador a la part més alta de l'edifici és una altra de les novetats.

Les obres de remodelació de l'edifici de Cal Gerrer s'estan allargant més del previst, motiu pel qual l'obertura de la Casa-Museu no es farà el segon divendres de novembre, tal com estava previst. Finalment, la Fundació Cabanas, responsable del projecte, ha comunicat que l'entrada en funcionament de l'espai serà a mitjans de l'any vinent.

El president de la Fundació Cabanas, Frederic Cabanas, ha explicat a Cugat.cat com estan evolucionant les obres.

Frederic Cabanas

Hem hagut d'enrederir la data d'inauguració per les feines de remodelació.



Les sis plantes de l'edifici acolliran espais tan diversos com una exposició permanent dedicada al passat terrissaire de la casa, un itinerari per l'obra artística produïda pels membres de la família Cabanas i Alibau i un museu dedicat a Marilyn Monroe. L'espai commemoratiu sobre la diva de Hollywood està format per un fons de paper de més de 2.000 volums, postals i altres papers que el mateix Frederic Cabanas ha recollit al llarg dels anys.

La construcció també comptarà amb l'anomenat Pis del Cònsul a la segona planta, un espai destinat a acollir exposicions temporals. El recorregut finalitza al mirador de l'antiga terrisseria Arpí amb vistes al centre de la ciutat i la serra de Collserola.

Tot i que la Fundació Cabanas és una entitat privada, està negociant amb l'Ajuntament que aquest col·labori econòmicament en diverses tasques del Museu. Ho explica Cabanas.

Frederic Cabanas

Estem en negociacions amb l'Ajuntament. Ells esperen que obrim el Museu per acabar de concretar.




Frederic Cabanas apunta la primavera de l'any vinent com la següent data d'obertura prevista. El projecte de la Casa-Museu de Cal Gerrer va engegar-se el 2002.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.