Òmnium Cultural homenatja Max Cahner


  • Comparteix:

L'exconseller Max Cahner / Font: Vilaweb

L'exconseller Max Cahner / Font: Vilaweb

Òmnium Cultural retrà homenatge al primer conseller de Cultura de la democràcia, Max Cahner, en un acte a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) el dimarts vinent. En l'acte es presentarà el quart volum del llibre 'Una literatura de la revolució i la contrarevolució' escrit pel mateix Cahner i en el qual col·labora el membre d'Òmnium Cultural de Sant Cugat Joan Tres. L'homenatge s'emmarca dins dels actes de commemoració dels 50 anys de la creació d'aquesta institució.

A més de ser el primer conseller de Cultura de la Generalitat després de la dictadura de Franco, Cahner va fundar altres institucions de gran rellevància per a Catalunya, tal com recorda a Cugat.cat el membre d'Òmnium Cultural a Sant Cugat Joan Tres. Són declaracions d'arxiu.

Joan Tres

Max Cahner ha estat el conseller que ha posat les bases per a la promoció de la cultura catalana moderna.


L'ANC acollirà aquest reconeixement, ja que Cahner va fundar l'equipament el 1980. A la presentació d''Una literatura de revolució i la contrarevolució' hi assistiran l'especialista sobre història moderna Josep Fontana, el director de l'ANC, Josep Maria Sans i Travé, i l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol. Aquest dos últims convidats estan per confirmar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.