Sílvia Munt dimiteix del càrrec de membre del CoNCA per desavinences amb la llei òmnibus


  • Comparteix:

Síliva Munt / Font: Wikipedia

Síliva Munt / Font: Wikipedia

10 dels 11 membres del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), entre les quals hi ha la santcugatenca Sílvia Munt, han dimitit aquest dilluns. Així mostren el desacord amb el projecte de la llei Òmnibus aprovat pel govern, perquè consideren que els retalla competències i treu el sentit de la institució, que passaria a tenir només un caràcter consultiu.

Segons els membres dimissionaris, la llei Òmnibus 'pretén estroncar els tímids avenços en la desgovernamentalització de les polítiques de suport i promoció de la creativitat'. A més, els dimissionaris denuncien que la llei 'aspira a reorganitzar de bell nou les polítiques culturals públiques a través d'una recentralització política i administrativa' i 'suposa una involució perquè retorna tot el poder de les polítiques culturals i de la concessió de tots els ajuts als responsables polítics de la conselleria de Cultura'.

Després d'aquesta dimissió en bloc només queda en l'organisme la sotspresidenta, Pilar Parcerisas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.