El món de la cultura agraeix l'entrega de Max Cahner en l'homenatge a l'ANC


  • Comparteix:

Orgull, satisfacció i agraïment són els tres sentiments que han omplert l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) durant la cerimònia d'homenatge a l'exconseller de Cultura Max Cahner organitzat per Òmnium Cultural Sant Cugat. Personalitats com el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, i el president d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Eliseu Climent, han destacat la feina que Cahner ha fet pel país i, especialment, per a la creació d'institucions culturals. L'ANC i el Centre de Restauració de Béns Mobles (CRBM), entre d'altres, van ser iniciativa del mateix exconseller.

La figura de Max Cahner ha estat clau per a la construcció nacional de Catalunya i per la normalització de la cultura catalanes. El membre d'Òmnium Sant Cugat Joan Tres ha destacat la feina del que fou el primer conseller de Cultura de la Generalitat en la història de la democràcia pel que fa a la creació d'institucions com l'ANC, el Teatre Nacional de Catalunya (TNC), TV3 i Catalunya Ràdio, entre d'altres. A més, també ha destacat la seva faceta d'estudiós de la literatura.

Joan Tres

Ha fet tantes coses importants que a vegades queda amagada la seva tasca com a erudit.



L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat que part de la dimensió cultural del país passa per la consolidació dels equipaments culturals i, en aquest sentit, ha valorat que a Sant Cugat hi hagi institucions de primera línia que permeten aprofundir en la cultura catalana.

Mercè Conesa

Si Sant Cugat té equipaments culturals de gran importància com l'ANC i el CRBM és gràcies la intervenció de Cahner.


Cahner sempre ha treballat sobre la idea que s'ha de construir un país a Catalunya, perquè aquesta és la seva essència. Així ho ha destacat el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, que també ha subratllat que l'exconseller ha estat una de les persones que més ha contribuït a la construcció nacional dels Països Catalans. A més, ha recordat la seva figura com a home de lletres.

Oriol Izquierdo

Recordar la importància dels seus estudis sobre la literatura catalana del segles XVII, XVII i XIX.


Des del País Valencià, el president d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Eliseu Climent, ha destacat la constància de Cahner i la seva passió pels Països Catalans. En aquest sentit, ha destacat l'aportació de Cahner a territori valencià.

Eliseu Climent

El País Valencià seria diferent sense Max Canher. Ell va ser el mentor d'un gran projecte de concepció nacional.


L'acte, que ha comptat amb la presència de l'homenatjat, ha servit per presentar el quart volum del llibre 'Una literatura de la revolució i la contrarevolució' escrit pel mateix Cahner i en el qual ha col·laborat el santcugatenc Joan Tres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.