El descobriment d'un poblat ibèric a Can Sant Joan obre les xerrades d'arqueologia i patrimoni


  • Comparteix:

El director del Museu ha fet un discurs de benvinguda

El director del Museu ha fet un discurs de benvinguda

Conèixer el patrimoni local, fer-ne partícep a la ciutadania i reivindicar el paper dels arqueòlegs avui dia han estat els principals eixos de la primera conferència sobre arqueologia i patrimoni que organitzen el Museu i el Grup d'Estudis Locals (GEL). Els arqueòlegs Òscar Matas i Jordi Roig, ponents de la sessió, han arribat a aquesta conclusió en un debat que ha analitzat els darrers descobriments de les excavacions als paratges de Can Sant Joan i Can Marcet.

La ponència ha explicat els descobriments més rellevants que han donat els més de cinc anys de treball en aquests dos jaciments.

Amb restes que daten des de la prehistòria fins l'època medieval, la datació d'un poblat ibèric a la zona de Sant Cugat és la novetat principal d'aquests estudis. Ho explica l'arqueòleg Òscar Matas en declaracions a Cugat.cat.

Òscar Matas

La novetat més important és la datació d'un poblat ibèric a la zona de Can Sant Joan.




La ponència ha buscat acostar la història de la ciutat als santcugatencs, així com fer-los coneixedors de la tasca arqueològica que s'hi duu a terme. Així ho afirma l'arqueòleg Jordi Roig, a Cugat.cat

Jordi Roig

La finalitat de les xerrades és que la ciutadania sàpiga de l'existència d'aquests jaciments i tingui constància de la seva història.





Amb aquesta xerrada s'inicia el cicle que va tenir la seva darrera trobada el 2006. Les següents cites tindran lloc els dos propers dijous a la sala d'actes del Museu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.