L'obra de Marta Pessorodona forma part d'una antologia poètica femenina


  • Comparteix:

Carme Riera durant la presentació a la seu de l'ICD.

Carme Riera durant la presentació a la seu de l'ICD.

L'escriptora santcugatenca, Marta Pessarodona, ha estat seleccionada, juntament amb 15 dones més, com una de les millors veus que ha donat la poesia en català durant el segle XX. Els seus poemes han estat triats per donar forma a l'Antologia de la poesia catalana femenina' que ha publicat l'editorial Mediterrània.

És un recull de poemes en 150 pàgines que expliquen la trajectòria de la poesia catalana durant el segle XX. La narradora, guionista i assagista mallorquina Carme Riera ha estat l'encarregada de seleccionar els 60 poemes de 15 poetesses catalanes, entre les quals es troba la santcugatenca Marta Pessarodona. L'antologia està ordenada segons les dates de naixement, que van des del 1869 fins el 1966 i la selecció, segons explica Riera, s'ha fet a partir de dos criteris.

Carme Riera

En primer lloc, la representativitat i en segons lloc, que fossin persones que durant el segle XX hagin 24publicat part de la seva obra. També el gust personal ha influït.


Els diferents estils que practiquen les escriptores permeten veure el recorregut que ha seguit la poesia catalana. Tot i que hi ha temàtiques recurrents , com la mort o l'amor, es pot apreciar una evolució dràstica en els punts de vista. Escoltem Carme Riera.

Carme Riera

No és una antologia temàtica sinò una antologia que reflecteixi quins han estat els motius més importants de la poesia de les dones del segle XX.


El llibre, que inclou versos, entre d'altres, de Maria Mercè Marçal, Maria Àngels Anglada o Quima Jaume, està publicada per l'editorial Mediterrània i inclou també vuit il·lustracions d'Eulàlia Sarola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.