El cicle sobre arqueologia al Museu descobreix troballes neolítiques a Can Cabassa


  • Comparteix:

Pere Lluís Artigues en un moment de la xerrada

Pere Lluís Artigues en un moment de la xerrada

Les troballes neolítiques d'àrees d'emmagatzematge i treball a la vil·la romana de Can Cabassa han estat el tema central de la xerrada que ha tingut lloc aquest dijous al Museu, dins el cicle de conferències d'arqueologia i patrimoni a Sant Cugat. La xerrada, organitzada pel Museu i el Grup d'Estudis Locals (GEL), ha anat a càrrec de l'arqueòleg Pere Lluís Artigues, que ha destacat la importància d'aquests nous descobriments per entendre com ha evolucionat la zona al llarg dels segles.

La conferència ha explicat les darreres troballes de les excavacions de Can Cabassa, una vil·la romana on s'han trobat restes d'àrees d'emmagatzematge, treball i una nova necròpolis de 65 cossos.

L'arqueòleg i ponent Pere Lluís Artigues ha destacat l'ampliació de més de 5.000 metres quadrats en el jaciment que treballaven. Amb aquest augment de terreny, les excavacions de Can Cabassa s'han convertit en unes de les més grans de la comarca, amb un total de 24.000 metres quadrats treballats.

També s'ha destacat la troballa de les primeres estructures neolítiques de la zona, tota una novetat que es veu entelada pel fet que el terra on treballen ha estat durament castigat per la indústria i l'agricultura al llarg del temps. Ho explica Artigues en declaracions a Cugat.cat

Pere Lluís Artigues

Trobar les estructures neolítiques ens ha permès imaginar quant gran devia ser. Però el mal estat de les runes al Vallès Occidental ens ha dificultat la feina.






La propera cita, el darrer dijous de mes, donarà el punt final a aquest cicle, que va tenir la seva darrera edició l'any 2006.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.