Aprofundir en el patrimoni eclesiàstic, la formació i la recerca, objectius del CRBM en el seu 30è aniversari


  • Comparteix:

Imatge de les intal·lacions de Valldoreix

Imatge de les intal·lacions de Valldoreix

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), ubicat a Valldoreix, arriba als 30 anys d'activitat amb la intenció d'aprofundir en el patrimoni eclesiàstic català, la formació i la recerca. En una entrevista a Cugat.cat, la directora del centre, Àngels Solé, ha explicat que gran part de les peces exposades als museus del país han passat per les instal·lacions valldoreixenques. Per celebrar l'aniversari s'ha programat un seguit d'activitats que arrancaran a mitjans de desembre i s'allargaran fins l'estiu.

El 1981 va obrir les portes al Monestir el primer centre del país dedicat a la recuperació dels béns arqueològics, etnològics i artístics del llegat cultural. Des del 2002 el centre està ubicat en un nou equipament a Valldoreix. Des de fa 30 anys l'entitat ha participat a la restauració de més de 20.000 peces que actualment s'exposen a museus, esglésies, monestirs i institucions públiques d'arreu del territori.

La directora del centre, Àngels Solé, ha explicat l'objectiu de cara els propers anys en una entrevista al programa 'Primera Plana' de Cugat.cat.

Àngels Solé

Un pla per diagnosticar el patrimoni de l'església i establir un pla d'actuació segons el valor patrimonial i l'equilibri territorial.


En paral·lel, el centre també ha desenvolupat una important tasca formativa entre professionals del sector així com en el camp de la investigació i innovació en totes les disciplines implicades en el procés de restauració.

El segon dilluns de desembre començaran els actes commemoratius amb un acte al Palau Moja de Barcelona presidit pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que servirà per presentar la publicació '30 anys, 30 obres'. Es tracta d'un recull de peces representatives de tot el territori que han estat restaurades a Valldoreix i que permet descobrir algunes de les tècniques utilitzades en els treballs.

Els actes també inclouen jornades de portes obertes. Solé anima a participar en aquestes jornades.

Àngels Solé

Per primera vegada es podrà veure el restaurador treballant. Les instal·lacions impressionen però s'ha de veure com es treballa.





Prop de 40 museus d'arreu de Catalunya s'han adherit a aquesta celebració. Els equipaments participants han triat alguna de les seves peces restaurada a Valldoreix i un historiador de l'art o un dels restauradors implicat en el procés en farà l'explicació pertinent.

El 'Tapís de la Creació' és una de les peces que actualment està en procés de restauració a les instal·lacions del centre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.