Sant Cugat es converteix en la capital de la poesia dels Països Catalans del 12 al 15 de novembre


  • Comparteix:

Recoder, Vicenç Llorca i Francesc Parcerisas

Recoder, Vicenç Llorca i Francesc Parcerisas

Sant Cugat es converteix del 12 al 15 de novembre en la capital de la poesia catalana amb la celebració de la tercera edició del certàmens Poesia de Sant Cugat. Durant 3 dies es dedicarà una atenció especial a Salvador Espriu amb la celebració, entre d’altres activitats, d’una marató de lectura dels seus poemes i un espectacle de dansa basat en l’autor de ‘La pell de Brau’.

Treure la poesia del cercles més erudits i fer-la arribar al carrer, als instituts, a les galeries d’art i també als restaurants és un dels objectius que es marca aquesta tercera edició de Poesia a sant Cugat.

L’Ajuntament i la Institució de les Lletres Catalanes organitzen aquest certamen que enguany dedica una atenció especial a Salvador Espriu. Una marató de lectura dels seus poemes i un espectacle de dansa basat en els seus versos són només algunes de les iniciatives per homenatjar l’autor de 'La Pell de Brau'.

L’alcalde, Lluís Recoder, està convençut que Sant Cugat pot exercir de plataforma per difondre la poesia que es fa als Països Catalans:

Lluís Recoder

Volem convertir Sant cugat en la capital de la cultura dels Països Catalans


La inauguració del certamen, que comptarà amb l'actuació de Gerard Quintana servirà, alhora, per presentar les bases del Quart Premi de poesia Gabriel Ferrater, el més ben dotat en llengua catalana.

El director general de Promoció Cultural, Vicenç Llorca, ha lloat la voluntat de Sant Cugat de ser un altaveu de la poesia que es fa als Països Catalans i està convençut que els versos són el millor instrument de foment de la pau:

Vicenç Llorca

L'objectiu és oferir uns dies de poesia des del punt de vista, no literari, sinó des de la vessant del gaudi.


Amb un pressupost de 72 mil euros, Poesia a Sant Cugat inclourà aquest any la possibilitat de degustar en nombrosos restaurants de la ciutat unes postres poètiques o trobar recitals improvisats a les galeries d’art.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.