Un llibre de Quim Torra reivindica la importància i la diversitat del catalanisme


Temes relacionats

Un llibre de Quim Torra reivindica la importància i la diversitat del catalanisme (29/nov/11)


  • Comparteix:

Quim Torra ha presentat el llibre al Museu de Sant Cugat

Quim Torra ha presentat el llibre al Museu de Sant Cugat

El catalanisme és un dels eixos principals de la Catalunya actual i la del segle XX. Aquesta és la idea principal que recull el llibre 'Honorables. Cartes a la pàtria perduda', de l'advocat i escriptor Quim Torra, que s'ha presentat aquest dimarts al vespre al Museu de Sant Cugat. La secció local d'Òmnium Cultural ha organitzat aquest acte de presentació del llibre, que edita A contravent.

'Honorables. Cartes a la pàtria perduda', obra de l'advocat Quim Torra, reflexiona sobre la catalanitat a través de 20 cartes fictícies adreçades a algunes de les figures més representatives de la història recent de Catalunya, com ara Prat de la Riba, Casals i Macià. Així ho ha explicat Torra a Cugat.cat.

Quim Torra

Són 20 biografies de personalitats catalanes escrites en forma de carta que serveixen per establir un cànon dels catalanistes.


L'autor també ha destacat que la idea de país que defensaven aquests personatges de la República segueix sent tan vigent ara com ho va ser en el seu moment.

La secció local d'Òmnium Cultural ha organitzat aquesta presentació, que ha anat a càrrec de l'historiador Lluís Ribas, al Museu on s'ha destacat que la catalanitat és un valor que no només s'ha d'associar a les classes polítiques sinó també a la cultura i la ciència del país.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.