La Generalitat construirà un parc de cinema a Sant Cugat


  • Comparteix:

Jordi Vilajoana ha presentat el nou projecte.

Jordi Vilajoana ha presentat el nou projecte.

El Departament de Cultura vol construir un parc de cinema en uns terrenys de l'Incasol al polígon de Can Sant Joan. Es tracta d'una de les apostes de futur de l'Institut Català de les Indústries Culturals per potenciar el sector audiviovisual del país. La voluntat és que aquest parc de cinema centralitzi tots els serveis necessaris per al rodatge de pel·lícules.

La Generalitat vol construir a Sant Cugat un parc industrial de la imatge i l'audivisual. El conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, ha presentat el projecte que pretén aglutinar tots els serveis que poden necessitar les productores i empreses audivisuals per tirar endavant els rodatges.

Jordi Vilajoana

Hi ubicarem empreses del sector de l'audiovisual i centres de producció de les industries del país i de fora.


El nou centre, que no té data encara per la seva materialització, forma part d'un projecte més ampli de situar al Vallés, i concretament a l'eix de la B-30, tot d'empreses i serveis relacionades amb el món del coneixament i la tecnologia.
Vilajoana ha explicat que, a més de platós, també caldrà infraestructura de postproducció per atraure les multinacionals:

Jordi Vilajoana

Inclourà platós, empreses de so i infraestructura a mida.


El futur projecte té molts paral·lelismes al que s'ha començat a desenvolupar a Terrassa , que sota el nom de 'La ciutat de la imatge', acull ja 30 empreses del sector cinematogràfic en 50.000 metres quadrats de l'antic Hospital del Tòrax. Segons el conseller, les dues instal·lacions poden ser, perfectament, complementàries.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.