Els artistes de Firart lamenten el descens de l'interès per l'art


Temes relacionats

Una xerrada de Firart mostra el Dalí científic al Museu ( 6/oct/11)

El Firart torna a apropar l'art als santcugatencs en l'inici de la nova temporada (11/set/11)


  • Comparteix:

El carrer de Santiago Rusiñol acull cada mes la mostra d'art de Firart

El carrer de Santiago Rusiñol acull cada mes la mostra d'art de Firart

La majoria d'artistes que participen a la mostra de Firart coincideixen en què l'interès per l'art s'ha reduït en els últims anys. Una quinzena de pintors, dibuixants i escultors han exposat les seves obres aquest diumenge, en el marc de la mostra que Firart organitza dos diumenges al mes. La majoria d'ells també reconeix que dedicar-se professionalment al món de l'art és cada vegada més difícil.

La mostra d'art al carrer, organitzada per Firart el primer i el tercer diumenge de mes, ha aplegat al llarg d'aquest últim trimestre una mitjana de 15 artistes per exposició. Es tracta de pintors i escultors santcugatencs, però també d'altres vinguts d'altres punts de Catalunya com Sabadell i Olesa de Montserrat. La crisi econòmica és, segons els artistes, un dels motius que provoca la disminució de vendes, tot i que alguns consideren que el fluix interès que genera l'art ja ve d'abans de l'actual conjuntura econòmica.

Escoltem algunes de les opinions dels expositors d'aquest diumenge.

Artistes

Fa un any que ha baixat una miqueta. / La situació està molt malament i la gent passa de l'art. / Fa 14 anys la cosa estava molt millor.



El descens de clients també és una de les causes per les quals es fa difícil professionalitzar-se en el món artístic. Tot i així, alguns dels participants de la mostra consideren que l'interès per aquesta disciplina es manté millor a Sant Cugat que a altres ciutats. La presidenta de Firart, Imma Pueyo, ha aprofitat la jornada per destacar la fidelitat del públic santcugatenc.

Imma Pueyo

Si no hi hagués un públic fidel, el vincle entre l'artista i el públic es trencaria.



Segons Pueyo, la sensació d'abatiment que genera l'actual situació econòmica no ha de fer caure els ànims perquè la mostra al carrer està consolidada. Firart posarà el punt final al 2011 amb una exposició col·lectiva sobre la infantesa a la Casa de Cultura. Més de trenta artistes exposaran els seus treballs en aquesta mostra, que es podrà veure a partir del segon dimarts de desembre i s'allargarà fins el quart diumenge de gener.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.