La solidaritat i l'art passegen de la mà amb el llibre 'Els colors del Monestir', de Lluís Ribas


  • Comparteix:

El Monestir ha acollit les 20 obres que estan presents a la publicació

El Monestir ha acollit les 20 obres que estan presents a la publicació

El teixit cultural i artístic santcugatenc, liderat per l'artista Lluís Ribas, s'uneix al voltant de la publicació 'Els colors del Monestir' per recaptar fons per a Creu Roja Sant Cugat i per a mossèn Pere de les Planes. A banda de l'objectiu solidari, l'artista també pretén reconèixer el valor històric, social i cultural de l'edifici més emblemàtic de la ciutat. L'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha estat present a l'acte de presentació aquest divendres al Monestir, ha destacat la importància que les personalitats del món de l'art santcugatenc duguin a terme iniciatives com aquesta.

El Monestir es va construir entre els segles IX i XIV i va ser el més important de tot el comptat de Barcelona. Encara avui, l'edificació és la més emblemàtica de la ciutat i, per això, l'artista Lluís Ribas ha volgut homenatjar-la amb aquesta publicació, que pretén reconèixer el valor històric, social i cultural de l'obra arquitectònica.

Aquest és un dels motius pels quals ha decidit publicar el llibre 'Els colors del Monestir', tot i que la iniciativa neix del projecte d'art solidari que duu a terme l'artista des de fa tres anys. La seva voluntat és retornar al seu públic, una part del que aquest li ha donat amb la compra de les seves obres.

Lluís Ribas

Els beneficis seran una meitat per Creu Roja i una altra per mossèn Pere de les Planes. Comprar dos llibres i mig equival a que una família visqui durant un mes.




El llibre conté 20 pintures de l'artista sobre l'edificació històrica santcugatenca, que també han estat exposades durant la presentació. Ribas ha comptat amb la col·laboració dels escriptors santcugatencs Sam Abrams, Lluís Calvo, Rodolfo Häsler i Marta Pessarrodona, que interpreten amb text les pintures.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, també ha participat en el llibre amb l'elaboració del pròleg i ha estat present, juntament amb el regidor de Cultura, Xavier Escura, a l'acte de presentació. Conesa ha destacat què simbolitza per a la ciutat que el teixit cultural i artístic santcugatenc es mobilitzi per causes com aquesta.

Mercè Conesa

És una mostra de la qualitat artística de la ciutat. Demostra que la ciutat està disposada a col·laborar i a ser solidària.



En total, s'ha editat una tirada de 1.000 exemplars d'aquesta publicació, que es podrà adquirir a la botiga del Museu, a l'Espai Lluís Ribas i a les llibreries de la ciutat. El benefici íntegre de les vendes es dedicarà a una obra benèfica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.