El costumisme tendre d''Another Year', al Cicle de Cinema d'Autor


Temes relacionats

Ironia i humor negre per retratar les desigualtats a l'Argentina al Cicle de Cinema d'Autor (12/gen/12)

'A casa per Nadal' arriba aquest dijous al Cicle de Cinema d'Autor (15/des/11)


  • Comparteix:

Fotograma de la pel·lícula / Font: Abc.es

Fotograma de la pel·lícula / Font: Abc.es

El drama britànic 'Another Year' és la proposta d'aquest dijous del Cicle de Cinema d'Autor. La pel·lícula, que l'any passat va ser nominada als Oscars en la categoria de millor guió original, és una proposta costumista del director Mike Leigh que narra la vida d'una parella d'edat avançada i reflexiona sobre experiències vitals com la solitud, el naixement o la mort. Es projecta al Cinesa en dues sessions al vespre, a dos quarts de vuit de la tarda i a les deu de la nit, i l'entrada té un preu de quatre euros.

En Tom i la Gerri Heppler són un matrimoni d'edat avançada que tenen una relació feliç i senzilla, però la seva família i amics no tenen la mateixa sort i pateixen problemes molt diversos. Al llarg de les quatre estacions d'un any, la pel·lícula retrata la manera en què la parella afronta aquestes dificultats i les intenta solucionar. Dirigida per Mike Leigh i protagonitzada per Lesley Manville, Jiam Broadbent i Ruth Sheen, 'Another Year' ha estat unànimement aclamada per la crítica i l'any passat va ser nominada als Oscars de Hollywood i a la Palma d'Or del Festival de Cinema de Cannes.

El responsable del cicle, Àngel Comas, ha parlat d'aquesta pel·lícula al magazín de Cugat.cat, 'Sant Cugat a Fons'.

Àngel Comas

Parla de rel·lacions d'amistat i familiars de manera cuotidiana de la classe mitjana britànica. L'espectador es sent identificat en molts personatges.


El film es projecta al Cinesa en dues sessions, a dos quarts de vuit del vespre i a les deu de la nit, i l'entrada té un preu de quatre euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.