Assumpta Montallà reivindica la importància de mantenir viu el passat de la cultura catalana


Temes relacionats

Assumpta Montellà presenta un nou llibre sobre Elisabeth Eidenbenz en primícia a Sant Cugat ( 2/feb/11)


  • Comparteix:

Assumpta Montellà, durant la xerrada

Assumpta Montellà, durant la xerrada

Transmetre el passat de la cultura catalana a les noves generacions és fonamental per assegurar-ne el futur. Així ho ha assegurat la historiadora Assumpta Montellà en una conferència organitzada per Òmnium Cultural que ha tingut lloc aquest dimarts al Museu del Monestir. Segons Montellà, la història de la cultura catalana es caracteritza per haver superat constantment entrebancs.

Fa un any, Montellà va presentar a Sant Cugat el llibre ''Elisabeth Eidenbenz, més enllà de la maternitat d'Elna'. En aquesta ocasió, la historiadora de Mataró ha visitat la ciutat per oferir una xerrada sobre els principals exponents de la cultura catalana de l'exili. Rovira i Virgili i Avel·lí Artís-Gener 'Tísner' són alguns dels personatges que ha posat com a exemple.

Segons Montellà, és vital transmetre aquests coneixements a les generacions més joves.

Assumpta Montellà

El que és més important és transmetre tot això a les noves generacions que pugen. Els fills i néts han de saber el que vam tenir i el que encara podem perdre.




Actualment la historiadora està preparant un nou llibre que reivindicarà el paper de la dona en les colònies tèxtils del Llobregat. L'obra sortirà a les llibreries per Sant Jordi o a finals d'any.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.