Arrenca amb ple absolut el cicle de pončncies sobre la figura de Miquel Batllori


  • Comparteix:

L'ANC s'ha omplert en la primera pončncia.

L'ANC s'ha omplert en la primera pončncia.

L'aula magna de l'Arxiu Nacional de Catalunya s'ha omplert de gom a gom per assistir a la inauguració del cicle de conferčncies dedicades a Miquel Batllori. La xerrada, organitzada per la Comissió Ciutadana Pare Miquel Batllori, ha posat de relleu la saviesa i la humiltat d'un home aferrat sempre al coneixement. Durant la sessió, l'alcalde ha refermat la intenció de l'Ajuntament que una escola i un carrer de Sant Cugat portin el nom del desaparegut humanista.

El cicle de conferčncies que ret homenatge al Pare Miquel Batllori han començat amb molt bon peu. La sessió inaugural ha anat a cŕrrec del Doctor Josep MŞ Benítez, jesuďta, historiador i professor de la Universitat Gregoriana de Roma. Amic personal de Batllori i profund coneixedor de la seva obra, Benítez ha glossat la personalitat del jesuďta remarcant la seva generositat a l'hora de fer arribar als altres els seus coneixements.

Benítez ha destacat l'impressionant bibliografia de Batllori, xifrada amb més de mil documents, i l'exhaustiu treball realitzat sobre Ramon Llull i la família Borja. Perň, sens dubte, un tret que va caracteritzar Batllori va ser la seva fe:

Josep Benítez

La fe va ajudar a Batllori a atirar endavant


Per la seva banda, l'alcalde Lluís Recoder ha resaltat l'enorme contribució que fa Miquel Batllori a Sasnt Cugat, ciutat on va passar els últims anys de la seva vida. En aquest sentit, Recoder ha afirmat que la ciutat vol retornar-li el favor posant el seu nom a una escola i un carrer santcugatencs:

Lluís Recoder

Sant Cugat, el país i el món li estem agraďts al pare Miquel Batllori


El cicle de xerrades en memňria del Pare Miquel Batllori compten amb el suport de l'Ajuntament, l'Arxiu Nacional de Catalunya, el Centre Borja i els Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat. La propera conferčncia serŕ dijous vinent i anirŕ a cŕrrec de la historiadora Cristina Gatell que abordarŕ la condició de Batllori com a catalŕ universal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.