Imma Monsó rep el Premi Ramon Llull per la novel·la 'La dona veloç'


  • Comparteix:

Imma Monsó resideix actualment a Sant Cugat

Imma Monsó resideix actualment a Sant Cugat

L'escriptora resident a Sant Cugat, Imma Monsó ha rebut el 32è Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull, per la seva novel·la 'La dona veloç'. L'obra convida a reflexionar sobre el temps i la falta d'anàlisi en la societat actual, a través de la vida d'una psicòloga que, en ocasions, té trets autobiogràfics. Es tracta del màxim guardó de les lletres catalanes, que atorga la Fundació Ramon Llull i l'Editorial Planeta, dotat amb 90.000 euros.

'La dona veloç' és una metàfora sobre la insatisfacció de la rapidesa amb què es viu en la societat actual. L'autora va inscriure l'obra al Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull sota el títol 'Serem breus' i amb el pseudònim d'Alícia Nes, i critica la immediatesa i l'instantani, que ha subratllat que són dos dels grans problemes actuals.

La protagonista de la història és una psicòloga que lluita contra la contradicció de viure sota el lema 'quant abans millor'. Una dona que, tot i aparentar viure una vida plena de triomfs està submergida en una tragèdia. Segons ha destacat la pròpia autora, el personatge principal, en ocasions, té alguns trets autobiogràfics. A més, ha assegurat que es tracta d'una de les seves obres més ambicioses.

El Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull, que amb aquesta arriba a la seva 32a edició, és el màxim guardó de les lletres catalanes amb una dotació econòmica de 90.000 euros. L'obra 'La dona veloç' ha estat escollida entre 58 obres originals. El jurat ha comptat, en aquesta ocasió, amb el santcugatenc Sam Abrams i altres personalitats com Laura Borràs, Leonello Brandolini, Teresa Colom, Pere Gimferrer, Gemma Lienas y Emili Rosales.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.