'Comprar, llençar, comprar', primera pel·lícula del nou cicle de cinema de La Guitza


  • Comparteix:

Cartell del documental / Font: Elcubruc.org

Cartell del documental / Font: Elcubruc.org

El Casal Popular La Guitza dóna el tret de sortida aquest diumenge a un cicle de cinema documental. A partir de les set de la tarda es podrà veure 'Comprar, llençar, comprar' de Cosima Dannoritzer. El film relata la història de l'obsolescència programada, que és l'escurçament deliberat de la vida d'un producte per incrementar-ne el consum, des dels seus orígens el 1920 fins a casos actuals que afecten a productes electrònics de darrera generació, com iPods i impressores, entre d'altres.

La directora Cosima Dannoritzer dóna resposta a preguntes com si existeix una bombeta que dura per sempre, com es pot fer servir un xip per 'matar' un producte i com s'ho van fer dos artistes de Nova York per iniciar una revolta que va aconseguir allargar la vida de tres milions d'iPods?.

A 'Comprar, llençar, comprar' es fa una radiografia de què és l'obsolescència programada i com des de fa 80 anys s'escurça de manera deliberada la vida dels productes per incrementar-ne el consum.

La projecció de la pel·lícula, que és de franc, començarà a les set de la tarda al Casal Popular La Guitza.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.