Els treballs de restauració del Tapís de la Creació avancen a bon ritme


  • Comparteix:

Els responsables de la restauració del Tapís de la Creació preveuen que al març podrien acabar els treballs i a finals del mateix mes la peça tornarà al seu emplaçament a la catedral de Girona. Ho han explicat durant la visita que el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha fet al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), ubicat a Valldoreix, aquest divendres. Mascarell, que ha estat acompanyat per l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat la importància de preservar i reivindicar el patrimoni històric i cultural català.

Els treballs de recuperació han permès, entre d'altres coses, treure a la llum els colors originals de la tela que amb el pas del temps havien quedat amagats sota de tonalitats grisoses. També s'ha descobert que una figura que s'atribuïa a Abel, en realitat és una representació d'Hèrcules. Això ha estat possible gràcies al descobriment d'una inscripció fins ara desconeguda. Tota aquesta investigació s'ha fet utilitzant tècniques no agressives per a la tela.

El conseller ha destacat la importància preservar el patrimoni també com a font de riquesa.

Ferran Mascarell

El nostre patrimoni és clau en la nostra societat. Ens diu qui som i d'on venim, però també és font de riquesa econòmica.


De la seva banda, Conesa ha recordat la importància que té la tècnica del tapís en el patrimoni històric i artístic de la ciutat. En aquest sentit, ha posat de relleu la pervivència d'aquest art al llarg dels temps.

Mercè Conesa

Al llarg dels temps el tapís ha perdurat com una manera d'expressió de la nostra identitat, la nostra cultura i la nostra història.



Els treballs formen part del programa Romànic Obert impulsat des de l'Obra Social 'la Caixa' i el departament de Cultura. La iniciativa compta amb una inversió de 18'2 milions euros amb els quals s'han iniciat actuacions a 78 elements del patrimoni del romànic català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.