L'Ateneu acull una exposició sobre els efectes dels feixistes a Europa


  • Comparteix:

Enric Marco va ser un dels supervivents de Mathausen.

Enric Marco va ser un dels supervivents de Mathausen.

L'Ateneu santcugatenc acull fins al 25 de novembre l'exposició 'L'Univers de l'horror', que ofereix un viatge al passat per recordar les barbàries dels feixismes. La jornada inaugural ha comptat amb les explicacions d'Enric Marco, un dels catalans supervivents al camp de concertació nazi de Mauthausen.

L'exposició combina les fotografies amb les explicacions sobre el naixement dels feixismes a Europa i les seves conseqüències. El supervivent Enric Marco ha acompanyat els assistents per explicar-los la seva experiència i el context històric de l'època. Marco explica quin és l'objectiu de l'exposició.

Enric Marco

Hem d'explicar què va suposar l'auge dels feixismes


L'Ateneu Santcugatenc ha convidat les escoles, els instituts i les associacions de la nostra ciutat a visitar de forma guiada l'exposició i participar en una xerrada concertada prèviament. Enric Marco afirma que l'educació que reben els escolars és insuficient en l'explicació de les conseqüències dels feixismes europeus.

Enric Marco

Als joves no se'ls explica correctament què va passar


Les recents subvencions del govern espanyol a la Fundació Francisco Franco també han estat tema de conversa en la presentació de l'exposició. Enric Marco explica que la retenció dels papers catalans a Salamanca per part del govern actual del PP, i en el seu moment del PSOE, són un segrest de la història.

Enric Marco

Els membre del PP són els cadells del franquisme


L'exposició 'L'Univers de l'horror' es completarà amb dues xerrades a l'Ateneu Santcugatenc, una el dilluns 17 de novembre a càrrec de Neus Català, supervivent d'un camp nazi, i el 24 de novembre, a càrrec d'Enric Marco. Les dues xerrades començaran a les set de la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.