Feliu Ventura: 'La gira amb Lluís Llach va ser gràcies a La Guitza'


Temes relacionats

Els concerts de Lluís Llach i Kiko Veneno, plats forts del darrer cap de setmana de la festa major de Valldoreix (16/set/05)


  • Comparteix:

Feliu Ventura ha participat al programa 'Protagonistes'

Feliu Ventura ha participat al programa 'Protagonistes'

El cantautor resident a les Planes Feliu Ventura ha destacat el caràcter 'respectuós' del públic santcugatenc, després que aquest divendres presentés el seu últim treball, 'Música i Lletra', davant d'un centenar de persones a Valldoreix. Ventura, que ha repassat la seva trajectòria artística al programa 'Protagonistes' de Cugat tv, ha recordat que la gira 'Que no s'apague la llum' amb Lluís Llach va ser gràcies a un concert que el col·lectiu La Guitza va organitzar a Sant Cugat, a partir del qual van establir nexes amb el cantautor de Verges. Mira l'entrevista a Feliu Ventura al 'Protagonistes'

Amb el nou treball discogràfic, Feliu Ventura torna a la seva essència més primerenca i presenta una obra senzilla i sense artificis, que permet el contacte directe amb el públic. De fet, aquest és un dels factors que més li agrada d'actuar a la Nau de Cultura de Valldoreix, on ja va tocar el 2007 amb 'Alfabets de futur', ja que l'acosta molt als seus espectadors. Segons ha assegurat el cantautor nascut a Xàtiva al programa 'Protagonistes' de Cugat tv, el públic santcugatenc i també el català està molt acostumat a espectacles 'd'interior' i es mostra molt respectuós fins el final.

Feliu Ventura

Sempre dic que no hi ha moltes diferències dels públics dels Països Catalans. Tot i això, aquí el públic es reserva l'opinió fins el final de l'espectacle.


Ventura ha volgut, amb 'Música i Lletra', tornar als seus inicis i recuperar aquella essència i senzillesa alhora de composar. També ha recordat la figura de Raimon com un dels seus grans referents en el món de la cançó i ha subratllat la gran experiència de compartir escenari amb el músic Lluís Llach amb la gira 'Que no s'apague la llum'. Una experiència que, de fet, va sorgir després que el col·lectiu La Guitza organitzés un concert on va convidar els dos cantautors.

Feliu Ventura

'Que no s'apague la llum' va ser possible perquè La Guitza va organitzar un concert meu amb el Lluís Llach, on van aparèixer una sèrie de complicitats.




El cantautor ha confessat que, tot i la crítica i l'activisme de què s'impregnen les lletres de les seves cançons, des de la música és molt difícil aconseguir canvis socials. Segons Ventura, els canvis els han de guiar les mateixes persones i són aquestes les que han d'aprendre primer a canviar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.