Sant Cugat reivindica la figura del compositor Xavier Montsalvatge


Temes relacionats

L'Auditori ovaciona María Bayo en l'homenatge a Victòria dels Àngels (16/abr/07)


  • Comparteix:

Xavier Montsalvatge / Font: El Punt Avui

Xavier Montsalvatge / Font: El Punt Avui

Una taula rodona i un concert de la soprano Ofelia Sala són els actes d'homenatge que la Fundació Victòria dels Àngels i Òmnium Sant Cugat han organitzat per al darrer dimarts de mes en homenatge del compositor Xavier Montsalvatge, en el centenari del seu naixement. La trobada serà a les vuit del vespre a l'Escola Municipal de Música.

La presidenta de la Fundació Victòria dels Àngels i organitzadora de la iniciativa, Helena Mora, ha resumit durant una entrevista a Cugat.cat la importància de la seva figura.

Helena Mora

Ha estat un dels grans ambaixadors de la cultura catalana arreu del món.








La taula rodona comptarà amb la presència del compositor Benet Casablanca i l'escriptor Àlex Susanna, entesos en la vida i obra de Montsalvatge. Mora també ha remarcat la vinculació de la seva entitat amb el músic.

Helena Mora

Per Victòria del Àngels va ser molt important la figura de Montsalvatge.



Aquest 2012 coincideix tant amb el centenari del naixement com amb el desè aniversari de la mort de Xavier Montsalvatge. Compositor simfònic i crític musical, Montsalvatge està considerat una de les figures més importants de la música catalana de la segona meitat del segle XX, i va ser àmpliament reconegut en vida amb guardons com la Creu de Sant Jordi, la Medalla d'Or de la Generalitat o el Premi Nacional de Música.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.