Personatges del món social i cultural de Sant Cugat lamenten la pèrdua del poeta


  • Comparteix:

Són moltes les mostres de condol.

Són moltes les mostres de condol.

Sant Cugat s'ha sumat a les mostres de condol que hi hagut arreu dels Països Catalans per la pèrdua de Miquel Martí i Pol. Santcugatencs de tots els àmbits de la societat han expressat el dolor per la mort del poeta de Roda de Ter.

Un dels actes en honor al poeta va ser el que va organitzar l'Escola Thau ara fa 3 anys. En aquesta ocasió, Martí i Pol va assistir a l'acte i va compartir la vetllada amb alumnes, professors i pares. La aleshores regidora de Cultura, Àngels Ponsa, recorda aquell dia com un moment molt emotiu.

Àngels Ponsa

Va ser entranyable, la mirada de poeta, i transmetre amb dificultat però molt bé a través de la mirada, de l'expressió de les mans…


El poeta de Roda de Ter es va caracteritzar per la defensa de la llengua i les llibertats del Països Catalans. L'escriptor i periodista Víctor Alexandre comenta que Martí i Pol és un exemple a seguir pels catalans i remarca que el poeta era 'molt crític amb el catalanisme no compromès amb el país'.

Víctor Alexandre

Martí i Pol és un exemple a seguir


Miquel Martí i Pol va ser investit doctor 'honoris causa' per la Universitat Autònoma de Barcelona el 14 d'abril de 1999. El filòleg d'aquesta universitat i escriptor Enric Larreula explica que Martí i Pol ha estat homenatjat en vida.

Enric Larreula

Martí i Pol ha estat homenatjat en vida


El col·lectiu independetista Maulets, que va organitzar un homenatge al poeta de Roda de Ter el 1999, ha lamentat la pèrdua la mort de Miquel Martí i Pol. Maulets ha anunciat que prepara un altre homenatge a qui consideren un referent en lluita per les llibertats dels Països Catalans. Escoltem el membre de Maulets Quim Pros.

Guim Pros

Martí i Pol era un referent pels Països Catalans


El Teatre Auditori va acollir el 1997 tres funcions sobre dos espectacles dedicats a Miquel Martí i Pol, que va comptar amb les presències dels actors Jordi Bosch i Emma Vilarasau



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.