Sant Cugat reivindicarà avui la figura del compositor Xavier Montsalvatge


  • Comparteix:

Xavier Montsalvatge / Font: El Punt Avui

Xavier Montsalvatge / Font: El Punt Avui

Una taula rodona i un concert de la soprano Ofelia Sala són algunes de les activitats que tindran lloc aquest dimecres en l'acte d'homenatge a Xavier Montsalvatge que Òmnium Sant Cugat ha organitzat en el centenari del naixement del compositor català. La trobada, que tindrà lloc a les vuit del vespre al Conservatori Municipal de Música, està organitzada gràcies a la col·laboració de diverses entitats culturals santcugatenques, com l'Escola de Música, la Fundació Victoria de los Ángeles i els Amics de la Unesco Valldoreix - Sant Cugat, entre d'altres.

L'acte d'homenatge a Xavier Montsalvatge a la ciutat comptarà amb diverses actuacions musicals que començaran amb el Quartet de Guitarres de Barcelona, l'actuació del duo de piano dels germans Lourdes i Luis Pérez Molina, i el recital de la soprano Ofelia Sala. La jornada anirà acompanyada d'una taula rodona amb el compositor Benet Casablanca i l'escriptor Àlex Susanna.

Un acte d'homenatge carregat d'activitats que no hauria estat possible sense la col·laboració de diverses entitats santcugatenques. Així ho explica la presidenta d'Òmnium Sant Cugat, Maria Rosa Caballé, en declaracions a Cugat.cat.

Maria Rosa Caballé

L'Escola de Música, la Fundació Victoria de los Ángeles, la fundació de Xavier Montsalvatge i els Amics de la Unesco formen part dels organitzadors.



La presidenta de la Fundació Victoria de los Ángeles, Helena Mora, ha resumit durant una entrevista a Cugat.cat la importància de la figura de Montsalvatge.

Helena Mora

Ha estat un dels grans ambaixadors de la cultura catalana arreu del món.




Aquest 2012 coincideix tant amb el centenari del naixement com amb el desè aniversari de la mort de Xavier Montsalvatge. Compositor simfònic i crític musical, Montsalvatge està considerat una de les figures més importants de la música catalana de la segona meitat del segle XX, i va ser àmpliament reconegut en vida amb guardons com la Creu de Sant Jordi, la Medalla d'Or de la Generalitat o el Premi Nacional de Música. L'aforament a l'acte és limitat i l'entrada gratuïta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.