La mort de Martí i Pol marca la inauguració de la tercera edició de 'Poesia a Sant Cugat'


  • Comparteix:

El Claustre acull dues exposicions sobre Espriu i Bartomeu Rosselló-Pòrcel.

El Claustre acull dues exposicions sobre Espriu i Bartomeu Rosselló-Pòrcel.

El record de la figura de Miquel Martí i Pol ha presidit la inauguració de Poesia a Sant Cugat 2003. L'acte també ha servit per presentar el llibre 'De dalt i de baix', de Yannick Garcia, que ha guanyat la segona edició del premi Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater i presentar les bases de la tercera edició.

La desaparició del qui era considerat el poeta més popular dels Països Catalans condicionarà l'edició d'enguany en què Sant Cugat es convertirà fins diumenge en la capital catalana de la poesia. La Generalitat, l'Ajuntament i la Institució de les Lletres Catalanes, organitzadors del certàmen, han decidit modificar el programa de Poesia a Sant Cugat 2003 per convertir-lo en un homenatge a Miquel Martí i Pol.

El centenar d'assistents a l'acte han recordat especialment el poeta de Roda de Ter, de qui s'han llegit alguns poemes de la seva obra. L'alcalde de la Sant Cugat, Lluís Recoder, ha afirmat que Martí i Pol era el poeta de l'esperança.

Lluís Recoder

Martí i Pol era el poeta de l'esperança


Durant la inauguració, també s'han llegit diversos poemes d'escriptors que han desaparegut recentment com Manuel Vázquez Montalbán i Joan Perucho. El claustre del Monestir ha estat l'escenari que ha acollit la inauguració de Poesia a Sant Cugat 2003. Entre els assistents a l'acte es trobava el conseller de Cultura de la Generalitat, Jordi Vilajoana, que ha felicitat l'Ajuntament i els santcugatencs per apropar la poesia a tots els racons de la ciutat.

Jordi Vilajoana

Felicito l'Ajuntament i els santcugatencs per promoure la poesia


D'altra banda, l'acte d'inauguració ha servit per presentar el llibre 'De dalt i de baix', de Yannick Garcia, que va guanyar la darrera edició del premi de poesia Sant Cugat 2003 a la memòria de Gabriel Ferrater. Yannick Garcia ha llegit durant la presentació diversos fragments de l'obra guanyadora. El director de la institució de les Lletres Catalanes, Francesc Parcerisas, explica la temàtica de l'obra de Garcia.

Francesc Parcerisas

L'obra de Yannick Garcia té dues parts diferenciades


L'acte inaugural també ha servit per presentar les bases de la nova edició del premi poètic a la memòria de Gabriel Ferrater. Edicions 62 s'encarregarà de publicar l'obra guanyadora, que s'endurà més de 7.200 euros de premi, el més ben dotat en poesia en català. Lluís Recoder ha remarcat la importància que tenen premis com el Gabriel Ferrater per la cultura i la llengua catalanes:

Lluís Recoder

Em mostro esperançat per la llengua i la cultura catalanes


El cantant Gerard Quintana ha tancat l'acte d'inauguració de Poesia a Sant Cugat 2003 a la Sala Capitular del Claustre del Monestir amb la lectura musicalitzada de diversos poemes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.