Les dones artistes, protagonistes de la nova exposició del Museu de Sant Cugat


Temes relacionats

El Museu commemora el Dia de la Dona amb una mostra sobre la creació artística femenina ( 8/mar/12)


  • Comparteix:

Les artistes de l'exposició han posat davant de les seves obres

Les artistes de l'exposició han posat davant de les seves obres

A través de les creacions de 17 artistes catalanes contemporànies, 'Obres de dones' reivindica el paper de la dona en el món de l'art i proposa un reconeixement per a totes les dones del món. La mostra s'ha inaugurat aquest dijous al Museu de Sant Cugat davant la presència de gairebé un centenar d'assistents. L'exposició, organitzada per l'Associació de Dones de l'Art i l'Ajuntament, està emmarcada dins les activitats del Dia Internacional de la Dona i es podrà veure al Museu fins el darrer diumenge d'abril.

L'exposició 'Obres de Dones' recull el treball de 17 artistes catalanes contemporànies que, a través de diferents disciplines i estils, presenten una mirada eclèctica sobre la creativitat artística femenina actual. Una reflexió que va acompanyada de la mateixa història de les artistes, que juga un paper molt important dins el seu univers de creació.

La mostra es postula com una reivindicació del paper de la dona en el món contemporani en general, i en l'univers artístic en particular, a través de les creacions d'unes professionals que porten en el món de l'art més de 50 anys. La presidenta de l'Associació de Dones de l'Art, Mercè Beaskoa, en dóna més detalls a Cugat.cat.

Mercè Beaskoa

No volem parlar exclusivament d'art, sinó valorar també qualsevol feina de la dona.




La sala capitular del Museu de Sant Cugat acull aquesta exposició, tot reivindicat la necessitat de donar més visibilitat a les dones artistes en els circuits culturals d'arreu. El director del Museu, Lluís Campins, explica a Cugat.cat la importància de donar veu a les dones.

Lluís Campins

El paper de la dona sempre ha existit en el món artístic, i ens interessava mostrar una tria d'obres fetes per dones.




La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, present entre el centenar de persones que ha assistit a l'acte de presentació, ha destacat la importància que el dret a l'art ja sigui un dret universal.

Susanna Pellicer

Quan es parla de drets socials les dones tenen molt a dir.



L'exposició té lloc dins el marc d'activitats que la ciutat organitza amb motiu del Dia Internacional de la Dona i es podrà veure fins el darrer diumenge d'abril.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.