Diumenge de Pasqua sona a caramelles i tradició


  • Comparteix:

La Coral de La Unió ha visitat Cugat.cat

La Coral de La Unió ha visitat Cugat.cat

Els carrers del centre de la ciutat s'han omplert de caramelles de la mà de les corals La Lira i de La Unió Santcugatenca. La tradició al municipi perviu aquest diumenge de Pasqua gràcies a les dues formacions i sorprèn aquells veïns que tot passejant s'han trobat amb els sons, lletres i ritmes catalans populars. Les dues corals encoratgen els santcugatencs a mantenir viva aquesta tradició, que en el cas de la nostra ciutat se sosté en l'essència dels seus orígens.

La cantada de caramelles està encara present a la ciutat. La seva tradició ha evolucionat, però manté vius els seus elements més característics d'una manera profunda. Per exemple, les corals porten encara els cistells i insígnies que en el seu origen servien per rebre aliments de les masies on cantaven i on ara apleguen aportacions econòmiques.

El director de la Societat Coral La Lira, Eloi Jover, ha explicat per què aquesta tradició perviu a la ciutat.

Eloi Jover

Allò que permet que continuï la tradició és la gent. La gent que canta i la que escolta



Valsos i sardanes populars han posat el so a aquest diumenge de Pasqua amb un repertori que ha recorregut els carrers del centre de la ciutat. El director de la Coral de La Unió Santcugatenca, Walter Petersen, ha explicat com evoluciona aquest repertori.

Walter Petersen

És el mateix repertori i s'intenta millorar-lo i variar-lo. S'ha de donar un toc diferent a cada interpretació.




Com ja és tradicional, la Coral de La Unió Santcugatenca també ha ofert la seva interpretació de caramelles a la seu de Cugat.cat.

Les dues formacions han clos el seus recorreguts a la plaça de la Vila. El recital ha comptat amb l'alcaldessa, Mercè Conesa, diversos representants municipals i un nombrós públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.