'Tanquem pinya' apropa la literatura castellera per Sant Jordi


  • Comparteix:

Pere Ferrando, al 'Tanquem pinya'

Pere Ferrando, al 'Tanquem pinya'

La literatura castellera compta amb una prolífica producció que aplega obres que aborden des de la història i la divulgació fins a creacions dirigides a nens o enfocades al món de la fotografia. Coincidint amb la diada de Sant Jordi, el programa de Cugat.cat (91.5 FM) 'Tanquem pinya' ha acostat als santcugatencs una selecció d'aquests llibres de la mà de l'escriptor especialitzat Pere Ferrando i el membre dels Gausacs Roger Mora.

El primer llibre que es coneix que tracta el món casteller està escrit per Joan Amades i data de 1931. Des de llavors, la literatura castellera ha anat incorporant noves creacions, sovint vinculades a la creació de noves colles i al creixement del moviment casteller. Fins i tot, existeixen col·leccions específiques d'editorials dedicades a aquesta tradició com és 'L'Aixecador' de Cossetània.

L'escriptor especialitzat Pere Ferrando ha recomanat al programa 'Tanquem pinya' de Cugat.cat una de les obres mestres.

Pere Ferrando

L'obra 'Món Casteller' del Pere Català Roca es va publicar el 1981 i 82 i es pot trobar la història, aspectes tècnics i aspectes estadístics.



Pel membre dels Gausacs Roger Mora, documents com aquests permeten conèixer el passat casteller per afrontar el futur.

Roger Mora

És una herència que rebem i que la modernitzem per deixar un llegat. Rebem aquests llibres i deixem la integració de la dona, els estudis del casc, entre d'altres.






Els Castellers de Sant Cugat són també protagonistes d'un llibre sobre la seva història que van editar pel seu 10è aniversari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.