La Generalitat estudia comprar la casa de Gabriel Ferrater a Almoster


  • Comparteix:

El poeta va morir fa 40 anys a Sant Cugat

El poeta va morir fa 40 anys a Sant Cugat

La Generalitat estudia comprar la masia de Gabriel Ferrater a Almoster, al Baix Camp, on el poeta va viure l'esclat de la Guerra Civil, plasmat en el poema 'In memoriam'. Segons el diari 'Ara', la masia, envoltada de bosc i amb una immensa biblioteca i pistes de tennis, ja fa mesos que és a la venda i es podria convertir en un centre cultural de primer nivell. La casa i els terrenys de la família de Ferrater tenen un cost de prop de 800.000 euros.

Els actuals propietaris han conservat l'estructura i l'ambient de la casa i només l'han reobert dues vegades, amb motiu de dues jornades poètiques. El govern estudia la possible compra, avalada per un informe de la delegació de Cultura a Tarragona, tot i que l'impediment més gran és el preu de la finca que ronda els 800.000 euros.

Aquest divendres es compliran 40 anys del suïcidi del poeta Gabriel Ferrater que va néixer a Reus el 1922 i va morir a Sant Cugat el 1972, just abans de complir 50 anys. El poeta i els seus germans, Amalia i el crític literari Joan Ferraté, van créixer a la masia de Picareny situada a Almoster. Allà els va sorprendre la Guerra Civil, quan Gabriel Ferrater tenia 14 anys i dos mesos, tal com escriu a 'In Memoriam', un dels seus poemes més coneguts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.