El cicle dedicat al pare Miquel Batllori es tanca amb satisfacció per part de la Comissió Ciutadana


  • Comparteix:

El cicle de xerrades organitzat en homenatge al pare Miquel Batllori s'ha tancat amb un balanç molt positiu dels organitzadors tant pel que fa a l'assistència com pels continguts tractats. El cicle, organitzat per la Comissió Ciutadana formada per l'Ajuntament, l'Associació d'amics de la Unesco, el Centre Borja i l'Arxiu Nacional, ha servit per donar a conèixer més a fons la vida i obra d'aquesta humanista.

Al llarg de 3 conferències i una taula rodona, aquest homenatge ha permès difondre diferents aspectes de la vida i l'obra d'aquesta humanista universal.

Així ho valoren els organitzadors del cicle, pels quals ha estat una iniciativa molt profitosa a l'hora de donar a conèixer al pare Batllori entre la gent de Sant Cugat. Ho explica un dels membres de la comissió ciutadana pare Miquel Batllori, Llorenç Batxallí.

Llorenç Batxallí

Se n'ha tret molt profit ja que Batllori era molt conegut arreu del món però a Sant Cugat, on va viure els últims anys, no tant.


Batxallí s'ha mostrat també molt satisfet del nivell d'assistència de públic, que ha estat d'una mitjana de 75 persones per sessió, així com dels continguts aportats per diferents historiadors i jesuïtes, entre d'altres.

Un cop acabat aquest cicle, des de l'organització han recordat que està previst fer altres actes d'homenatge, entre ells posar el nom del pare Batllori a un carrer de la ciutat.

Llorenç Batxallí

Hi ha previstos més actes d'homenatge. El mateix alcalde va comprometre's a posar el nom de Batllori a un carrer de la ciutat.


Amb aquesta mateixa voluntat, des de l'Associació d'Amics de la UNESCO Valldoreix - Sant Cugat s'ha plantejat també la possibilitat de dedicar més cicles de conferències a la figura d'aquest jesuïta, considerat un català universal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.