Enric Larreula: 'La salut del català serà precària mentre existeixi l'Estat espanyol'


  • Comparteix:

Larreula al Pati de Llibres

Larreula al Pati de Llibres

L'escriptor Enric Larreula, conegut per les seves novel·les infantils i juvenils, ha lamentat la precària situació que viu en l'actualitat el català. De fet, Larreula ha assegurat que les seves obres són una aportació a la lluita per la defensa del català i contra les imposicions. Tot i així, l'autor ha criticat la manca de lectors en català fruit de l'estat de salut de la llengua com a conseqüència de les polítiques de l'Estat espanyol. Larreula ha presentat aquest dissabte al Pati de Llibres la seva darrera novel·la de la saga de pirates 'Ala de Corb', la novena del cicle.

Larreula, que també ha escrit narrativa per a adults i poesia, creu que un dels principals problemes de la literatura catalana és la manca de lectors, entre altres coses. Una conseqüència, ha dit, de les polítiques engegades per l'Estat espanyol contra el català. Són declaracions a Cugat.cat

Enric Larreula

Si el català hagués disposat de la mateixa ajuda que el castellà, tota la gent s'hauria integrat amb normalitat. La salut del català serà precària mentre existeixi l'Estat espanyol.


Larreula ha presentat aquest dissabte al Pati de Llibres la darrera novel·la de la saga d'aventures 'Ala de Corb'. Es tracta del novè llibre d'aquesta saga, que Larreula ha avançat que compta amb 12 volums que l'escriptor ja té enllestits. El desè es publicarà previsiblement per Sant Jordi de l'any vinent. Aquesta saga infantil i juvenil ha estat un dels grans èxits de l'autor, que ha explicat que darrere les aventures i l'humor d''Ala de Corb' s'amaga la seva voluntat de lluitar per la llibertat.

Enric Larreula

Tota la col·lecció per a mi és molt important. És un cant a la llibertat, la solidaritat i la justícia. Contra les lleis establertes.



De moment, Larreula, que durant molts anys ha residit a Sant Cugat, no treballa en projectes nous, tot i tenir diverses idees al cap. Per l'escriptor, la seva assignatura pendent ha estat obtenir el mateix reconeixement amb les seves obres per a adults que l'aconseguit amb les novel·les juvenils.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.