La Marieta, nova geganta pubilla del Vallès


Temes relacionats

Els Geganters, pregoners de la Festa Major d'enguany (25/mai/12)

Els Geganters celebren el quart de segle com un dels pilars de la cultura popular local (14/abr/12)


  • Comparteix:

La Marieta serà durant un any la geganta pubilla del Vallès. La 19a Trobada Gegantera del Vallès ha distingit aquest diumenge la geganta santcugatenca, en una jornada festiva i envoltada d'altres 31 colles que s'han aplegat a la nostra ciutat. D'aquesta manera, l'entitat tanca els actes de celebració del seu 25è aniversari per iniciar un any ben farcit d'activitats que els portarà per diferents trobades a tot el Vallès. Abans, però, els Geganters protagonitzaran el pregó de la Festa Major.

Una trentena de colles i un centenar de figures han donat forma a una trobada que ha començat a dos quarts de deu al parc Ramon Barnils. Els carrers del centre de la ciutat s'han mogut al ritme dels tambors, gralles i, sobretot, dels gegants. Colles vingudes de diferents punts del Vallès Oriental i Occidental han trepitjat fort també la plaça d'Octavià en un ball conjunt, on la Marieta ha rebut la banda de pubilla del Vallès. Els Geganters de Sant Cugat agafen així el relleu a la colla de la Llagostera en un reconeixement que els portarà per diferents trobades de la comarca.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat què suposa per a la ciutat rebre aquest títol.

Mercè Conesa

El fet de rebre aquest títol ens diu que tenim una colla consolidada i que fa molt bona feina, a més de donar vida a la ciutat.



Precisament, la distinció de la Marieta portarà un increment de l'activitat dels Geganters locals per tota la comarca. És per aquest motiu que l'agrupació vol fomentar la implicació de la ciutadania a la colla amb la creació d'una nova geganta, de petites dimensions, que encara està en fase de projecte.

Ho explica el cap de colla dels Geganters, Jordi Sibina.

Jordi Sibina

Serà d'uns tres metres i tindrà relació amb Sant Cugat. Volem que la gent no tingui por d'implicar-se amb nosaltres.




Aquest reconeixement ha coincidit amb les celebracions del 25è aniversari de la colla, que enguany els ha portat a ser també els pregoners de la Festa Major.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.