El CRBMC estudia durant un mes una 'joia' escultòrica del segle XVII


  • Comparteix:

Sant Crist restaurat a Sant Cugat / Font: CRBMC

Sant Crist restaurat a Sant Cugat / Font: CRBMC

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, ubicat a Valldoreix, ha retornat aquesta setmana el Sant Crist de la Puríssima de Tortosa a l'església d'origen, després d'un mes al centre. Aquesta peça és una joia escultòrica del segle XVII català i a la nostra ciutat s'ha fet un estudi exhaustiu per aprofundir en la seva tècnica d'execució i en l'estat de conservació.

La imatge del Sant Crist de la Puríssima, propietat del bisbat de Tortosa, és una de les poques obres que va salvar-se de l'incendi del convent de la Puríssima durant la Guerra Civil i és objecte d'una gran devoció a Tortosa.

El CRBMC ha finalitzat un estudi sobre la talla del Sant Crist que ha permès un coneixement més exhaustiu de l'autoria i de la tècnica d'execució de la peça. L'escultura, que ha arribat aquest dijous a Tortosa, tornarà a ser exhibida a l'església on pertany.

L'autoria de la talla ha quedat confirmada durant el tractament del revers del Crist, ja que s'ha pogut veure més clarament la inscripció incisa que presenta la tovallola, en la qual consta el nom de l'autor i la data d'execució de l'obra: el frare franciscà Humili de Petralia Soprana, segons informa el departament de Cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.