'El Discurs del rei', obre el Cicle de Cinema a la Fresca de Valldoreix


  • Comparteix:

Colin Firth, a l'esquerra, i Geoffrey Rush són els dos actors principals del film

Colin Firth, a l'esquerra, i Geoffrey Rush són els dos actors principals del film

La història d'un rei amb problemes a la parla centra la primera jornada del Cicle de Cinema a la Fresca que organitza l'EMD de Valldoreix. El film històric 'El discurs del Rei' es projectarà a un quart i cinc minuts d'onze, a la plaça del Casal de Cultura de Valldoreix.

L'actor anglès Colin Firth interpreta Bertie, un membre de la família reial que ha d'ocupar el tron, com a Jordi IV d'Anglaterra. El problema de Bertie és un fort tartamudeig i, per tant, es veu obligat a recórrer a un excèntric logopeda anomenat Lionel Logue. Els dos se submergeixen en una teràpia poc ortodoxa, que els portarà a establir un vincle molt fort.

El rei es veu amb l'obligació de liderar un país que està a les portes de la guerra i, amb l'ajuda del seu professor, supera la seva afecció i pronuncia un discurs radiofònic que envalenteix el poble per a la batalla.

'El Discurs del Rei', basada en fets reals, ha recollit molts guardons cinematogràfics, dels quals en destaca els quatre Oscar per a la millor pel·lícula, director, actor i guió; i el Globus d'Or per al millor actor.

Abans de projectar la pel·lícula es visualitzarà el curt '50è Aniversari d'Amnistia Internacional'. Els films 'Bajo Zero', 'Shrek 4' i 'Silenci d'amor' seran les pel·lícules que es projectaran els següents divendres de juliol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.