L'exposició del 'Fem un museu' acosta l'art a les persones amb discapacitat intel·lectual


Temes relacionats

El Museu de Sant Cugat recorda la història de la carretera de Gràcia a Manresa (24/mai/12)

'Fem un Museu' arriba a la tercera edició amb el tapís com a protagonista ( 2/mai/12)


  • Comparteix:

Els participants, durant la inauguració de la mostra

Els participants, durant la inauguració de la mostra

L'exposició del projecte-taller 'Fem un museu' s'ha inaugurat aquest dimarts al claustre del Monestir amb l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania i apropar l'art a les persones amb discapacitat intel·lectual. Els participants d'aquest projecte, que enguany arriba a la tercera edició, han pogut crear diverses obres de tapís i pintura, unes peces que es podran veure al Claustre del Monestir fins l'últim dissabte de juny.

A través de quatre sessions de dues hores de durada, persones amb discapacitat intel·lectual de l'Associació Pro-Disminuïts Psíquics i Físics (ASDI), l'Associació Telefònica d'Assistència als Minusvàlids (ATAM) i Taller Jeroni de Moragas, entre d'altres, han creat les seves pròpies obres artístiques. En l'edició d'enguany, el suport principal que ha triat l'organització ha estat el tapís. Un dels pares dels participants, Enric Bru, ha valorat la iniciativa.

Enric Bru

És una idea molt positiva perquè veiem que tenen la capacitat de treure aspectes de l'art sorprenents.



De la seva banda, el director del Museu, Lluís Campins, ha destacat la motivació i la il·lusió que suposa per a les persones amb discapacitat poder presentar les seves creacions als visitants. Campins ha afegit que aquest col·lectiu també forma part del públic al qual s'adreça el Museu.

Lluís Campins

És un tipus de públic que necessita una forma específica d'adreçar-s'hi.



La inauguració ha comptat amb la presència de la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, que ha definit la ciutat com 'una terra d'artistes'. Tant Campins com Pellicer confien que l'any que ve hi hagi una quarta edició del projecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.