Els processos de pau centraran el seminari d'estiu de la Unipau


  • Comparteix:

La 22a edició del curs d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) abordarà els processos de pau al món. El seminari, que tindrà lloc del 12 al 18 de juliol, vol aturar-se en conflictes en vies de solució i altres que han arribat a bon port, com el d'Irlanda del Nord.

La Unipau recorda que, tot i la difícil situació internacional, hi ha processos de pau oberts al Sudan, a Moçambic i a les Filipines, i que alguns d'ells han arribat a bon port com és el cas d'Irlanda del Nord.

En declaracions al magazín 'Sant Cugat a fons', el secretari de la Unipau, Àlvar Roda, recorda que en tots els conflictes oberts hi ha gent que treballa per buscar acords.

Àlvar Roda

Estem en una societat del catastrofisme, però hem de ser positius perquè en tots els conflictes hi ha gent que fa esforços per arribar a acords.


Al llarg de la setmana, les activitats es dividiran entre les sessions matinals, dedicades a aspectes teòrics, i les de tarda, on s'analitzaran casos concrets. Entre d'altres aspectes, el seminari tractarà com s'originen les situacions de conflicte i com s'han de tractar. També s'analitzarà la situació actual a l'Amèrica Llatina i finalment es parlarà sobre reconstrucció i reconciliació.

El president de la Unipau, Arcadi Oliveres, explica com es desenvoluparà el seminari.

Arcadi Oliveres

Als matins parlarem de les condicions i passos a seguir en un procés de pau, i a les sessions de tarda s'abordaran els casos concrets.


La Unipau i l'Ajuntament han renovat aquest any el conveni de col·laboració econòmica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.