La flama del Canigó torna a encendre la ciutat de cultura i tradició


Temes relacionats

La flama del Canigó encén un any més la foguera de Sant Joan (23/jun/11)

La Flama del Canigó encén de nou la foguera de Sant Joan després de ser rebuda a l'Ajuntament (23/jun/10)


  • Comparteix:

La flama del Canigó és una tradició recuperada a Sant Cugat / Font: Google

La flama del Canigó és una tradició recuperada a Sant Cugat / Font: Google

La flama del Canigó torna un any més a la ciutat per encendre la tradicional foguera de Sant Joan en un marc de cultura i tradició. La flama recorrerà els carrers de Sant Cugat acompanyada dels nens de l'esplai de La Unió, Tabalers i Diables, per arribar a la plaça d'Octavià on serà rebuda pels Castellers. El periodista Joan Ramon Armadàs llegirà el manifest de la flama, que enguany ha escrit l'antropòloga Josefina Roma en col·laboració amb Òmnium Cultural.

La flama del Canigó és una tradició catalana vinculada al solstici d'estiu que té lloc cada any a diversos llocs de Catalunya entre el 22 i el 23 de juny des de 1955. La festivitat comença amb la renovació del foc al cim del Canigó i culmina amb l'encesa de les fogueres de la nit de Sant Joan, després que voluntaris d'arreu del país reparteixin la flama pels pobles.

Un any més, Sant Cugat participarà d'aquesta tradició que fomenta la unitat dels Països Catalans a través d'Òmnium Cultural i en col·laboració amb altres entitats de la ciutat. La flama arribarà a la ciutat a quarts de set de la tarda on serà rebuda per representants de l'Ajuntament. Allà mateix, el periodista santcugatenc Joan Ramon Armadàs llegirà el manifest de la flama que, enguany, ha escrit l'antropòloga Josefina Roma.

La presidenta d'Òmnium Cultural Sant Cugat, Maria Rosa Caballé, ha explicat en declaracions a Cugat.cat, que el text girarà al voltant de mantenir encesa la flama dels Països Catalans 'tot i els núvols de fora que la volen apagar'.

Maria Rosa Caballé

El manifest diu que el fred i la foscor de la història no ens deixava veure, no deixem que un altre hivern faci més petit el nostre foc.


Els rellevistes de l'esplai de La Unió seran els encarregats de portar la flama pels carrers en un recorregut que acabarà a la plaça d'Octavià on, acompanyada per Tabalers, Diables i Castellers, encendrà la foguera de Sant Joan.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.