La Casa Aymat exposa l'obra del gravador Ismael Smith


  • Comparteix:

Txema Romero i Xavier Escura

Txema Romero i Xavier Escura

La col·lecció 'Ismael Smith: Gravador del Modernisme a l'Art Déco' s'ha inaugurat aquest dimecres a la Casa Aymat oferint un recull de 35 obres de l'artista barceloní. L'exposició, que es podrà visitar fins el tercer diumenge de setembre, està agrupada en els blocs a 'Nus i al·legories', 'Goyescas' i 'Històries sagrades'. La mostra és una iniciativa de la Diputació i el Museu d'Art de Cerdanyola.

Ismael Smith va destacar en els moviments del modernisme i el noucentisme i va viure a a Barcelona, Cerdanyola, París, Madrid, Sevilla, Londres i Nova York, ciutats que van marcar les seves obres. Al llarg de la seva producció, Smith va destacar en els camps de l’escultura, el dibuix, el gravat i la il·lustració.

El comissari de l'exposició, Txema Romero, ha explicat que el tret que més va caracteritzar l'artista és la llibertat que el va acompanyar tota la seva vida.

Txema Romero

A pesar de trets com la ironia o la brutalitat, el més important d'Smith és la llibertat.


La temàtica agrupa diferents blocs de caire al·legòric, sovint amb una forta càrrega eròtica, religiós o de tema costumista que ofereix una visió negra i irònica dels tòpics espanyols. El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha explicat que l'exposició suposa per a la ciutat conèixer un personatge i aprofitar una col·laboració amb la Diputació i el Museu d'Art de Cerdanyola.

Xavier Escura

L'exposició suposa acostar el personatge d'Smith i una col·laboració amb Cerdanyola molt important


La mostra s'acompanya del documental 'Ismael Smith, un dandi oblidat' i un conjunt d'ex-libris. L'exposició es podrà visitar fins el tercer diumenge de setembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.