El programa 'Lletres' difondrà les activitats literàries de Sant Cugat


Temes relacionats

Francesc Garriga serà homenatjat al proper Festival de poesia de Sant Cugat (21/jun/12)

El festival 'Petits! Grans! Llibres!' es consolida com a referent al país (11/jun/12)

La 7a Nit Literària reivindica el compromís que han de tenir els escriptors amb la societat (11/mai/12)

David Carreras i Rickley Rocha, guanyadors del 5è Concurs de Microrelats (23/abr/12)

Els autors locals es fan un forat entre els més venuts de Sant Jordi (23/abr/12)

La Festa del Llibre Gegant dobla la participació i reafirma el seu arrelament a la ciutat (22/abr/12)

La web Índex d'Autors torna a Internet renovada i amb 130 autors (21/abr/08)


  • Comparteix:

La Diada de Sant Jordi, estrella a 'Lletres' / Font: Localpress

La Diada de Sant Jordi, estrella a 'Lletres' / Font: Localpress

El projecte municipal 'Lletres' reuneix totes les activitats literàries de la ciutat amb l'objectiu de promocionar i difondre la lectura, la creació literària i el coneixement de la llengua i la literatura. El programa, que s'ha presentat aquest dimecres a la Biblioteca Central, vol consolidar Sant Cugat al mapa cultural català com un referent en el món de les lletres. 'Lletres' neix amb projectes futurs com importar el programa de lectura de la Fundació Jaume Bofill, oficialitzar el 'bookcrossing' i aprofundir més en figures locals com Ramon Barnils, Gabriel Ferrater i Pere Ferrer.

Amb 'Lletres', Sant Cugat ja té un catàleg definitiu de tot allò relacionat amb el món de la literatura que es desenvolupa a la nostra ciutat. El programa municipal sorgeix amb la voluntat d'implicar tots els agents vinculats en el fet literari local, millorar la difusió de les activitats i reforçar Sant Cugat en el mapa català literari.

El programa 'Lletres' s'engloba dins els 10 eixos d'actuació del Pla Nacional de la Lectura impulsat per la Generalitat. A Sant Cugat, el projecte reuneix una quinzena d'activitats que ja s'organitzen a la ciutat per diferents agents, entre Ajuntament, entitats i escoles. Segons el regidor de Cultura, Xavier Escura, l'objectiu d'aquest programa és agrupar totes les activitats literàries per millorar-ne la difusió.

Xavier Escura

Tot plegat quedava una mica diluït. Si ho endressem tot ajudarem els ciutadans i els mitjans.


Escura també ha assegurat que aquest programa no suposarà cap despesa per a la ciutat. 'Lletres' aplega, entre d'altres, el Festival de poesia de Sant Cugat, la Diada de Sant Jordi, l'Índex d'Autors i Autores, la Festa del Llibre Gegant i certamens literaris, com el concurs de microrelats de Cugat.cat. El programa també recull programes de dinamització de la lectura, la Nit Literària d'Òmnium i la Fira 'Petits, grans, llibres!'.

El programa és un projecte a llarg termini i és per això que l'Ajuntament té en cartera plans de futur com importar al setembre el programa de lectura de la Fundació Jaume Bofill. Altres objectius passen per oficialitzar el fenomen espontani del passallibres, més conegut com a 'bookcrossing'; generar iniciatives multidisciplinars; difondre la riquesa de llengües i la multiculturalitat; i aprofundir en figures locals com Ramon Barnils, Gabriel Ferrater i Pere Ferrer.

A dia d'avui, el recull d'activitats fet a 'Lletres' exposa que la majoria de les propostes literàries que es fan a Sant Cugat es dirigeixen al públic adult, seguides d'aquelles pensades per a nens de sis a 12 anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.