El jazz enèrgic de la Free Spirits Big Band obre les 'Nits de Música al Claustre'


Temes relacionats

Free Spirits Big Band obre el cicle 'Nits de Música del Claustre' (22/jun/12)


  • Comparteix:

La Free Spirits Big Band ha ofert aquest divendres un concert enèrgic i amb un so únic per obrir la 4a edició del cicle 'Nits de Música al Claustre'. Els santcugatencs han deixat petit l'escenari per escoltar un concert ple de cançons que han marcat la trajectòria del director David Mengual. Peces de Marc Jonhson, Dani Pérez i Keith Jarrett arranjades per la banda han format un repertori que la banda gravarà en disc a la tardor. Cugat.cat és el mitjà oficial de 'Nits de música al Claustre'.

El primer concert de 'Nits de Música al Claustre' ha omplert de gom a gom el Claustre del Monestir. Tot i que en un principi el repertori havia d'estar basat en la música del pianista Bill Evans, la Free Spirits Big Band ha iniciat el cicle amb un concert ple de noms destacats de la música jazz que la banda ha arranjat per oferir un so únic. Ho ha explicat el director de la banda, David Mengual.

David Mengual

És un concert amb música original, perquè l'hem escrit nosaltres i només la toquem nosaltres.


Els 16 membres de la Free Spirits Big Band han ofert un concert d'una hora de durada que ha sonat enèrgic. Mengual ha explicat que l'escenari del concert, el claustre del Monestir, és un lloc molt especial per a ell.

David Mengual

El més important és que jo vaig fer l'objecció de consciència aquí. Aquest concert és molt important per a mi.


A finals de novembre la banda enregistrarà el repertori que ha sonat aquest divendres al claustre del Monestir en un disc. La Free Spirits Big Band ha guanyat el premi de la crítica Jaç 2012 del grup Enderrock i el premi de l'Associació de Músics de Jazz de Catalunya.

El cicle 'Nits de Música al Claustre' s'allargarà fins el setembre amb vuit concerts diferents de segell santcugatenc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.