Les Lectures a la Fresca tornen enguany amb Pere Calders com a protagonista


  • Comparteix:

Els promotors de la iniciativa, amb el vano d'aquesta edició

Els promotors de la iniciativa, amb el vano d'aquesta edició

La 8a edició de les Lectures a la Fresca estarà dedicada enguany a l'escriptor Pere Calders, amb motiu del centenari del seu naixement. La iniciativa, de l'Associació Amics de Pedra i Sang, s'estructurarà en tres representacions els tres primers dijous de juliol a les places de Sant Pere i de l'alcalde Magí Bartralot, i a l'espai dels castanyers dels Jardins del Monestir. L'entitat ha rebut 9.500 euros de l'Ajuntament per tirar endavant les tres representacions.

La primera representació, que porta per títol 'Em dic Pere i dos cognoms més', presentarà un divertiment escènic a partir de l'obra de teatre inacabada de Calders, 'Taula rodona'. Víctor Alexandre, Piti Español, Josep Maria Jaumà i Ignasi Roda oferiran quatre finals per al muntatge. La plaça de Sant Pere acollirà aquesta primera cita dijous de la setmana vinent a les deu de la nit.

La filla menor de l'escriptor, Tessa Calders, ha explicat a Cugat.cat que és un honor que entitats, institucions i ciutadans a títol individual homenatgin el seu pare. Durant la presentació en roda de premsa de la iniciativa, Tessa Calders ha recordat que Sant Cugat va ser el primer municipi on el seu pare va viure quan va tornar de l'exili a Mèxic, ja que tenia família a la masia de Can Calders.

Tessa Calders

Em fa molta il·lusió qualsevol cosa que facin pel meu pare. Nosaltres tenim molt bon record de Sant Cugat.


El següent dijous, 12 de juliol, serà el torn per a l'obra 'Firduqui', que es representarà també a les deu de la nit a la plaça de l'alcalde Magí Bartralot. 'Firduqui' és un muntatge escènic fet a partir de contes de misteri de Pere Calders i que compta amb la direcció de Dolors Vilarasau.

Vilarasau ha destacat la narrativa de Calders de qui ha dit que 'si bé no és un autor de teatre, sí que és un autor molt teatral'.

Dolors Vilarasau

El 29 de setembre farà 100 anys del naixement de Calders. Si bé no és un autor teatral, sí que és un autor molt teatral.


La tercera i última proposta arribarà el tercer dijous del mes, 19 de juliol, i serà 'Nevares'. Un musical amb text, direcció i cantables d'Ignasi Roda a partir de la novel·la 'Aquí descansa Nevares', de Pere Calders. La cita, com les altres, serà a les deu de la nit als Jardins del Monestir-Espai dels Castanyers.

El cicle Lectures a la Fresca és una iniciativa dels Amics de Pedra i Sang i compta amb el suport de l'Ajuntament i la Institució de les Lletres Catalanes. Cugat.cat també hi col·labora. Les tres lectures compten, a més, amb la participació d'una seixantena d'actors.

Josep Pla-Narbona ha estat l'encarregat de dissenyar el vano-emblema de les Lectures a la Fresca 2012.

El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha explicat que l'Ajuntament dóna suport a aquesta iniciativa perquè ha arribat a 'l'excel·lència' i els santcugatencs ja ho esperen cada juliol.

Xavier Escura

Quan t'adones que una iniciativa com aquesta arriba a l'excel·lència se li ha de donar suport.


L'Ajuntament dóna 9.500 euros a l'Associació Amics de Pedra i Sang per fer realitat les Lectures a la fresca. Desglossant el pressupost, 6.500 euros són per una subvenció directa que el consistori atorga per aquest projecte; i els 3.000 restants són, a banda, per pagar la sonorització i el muntatge i desmuntatge de les tres representacions.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.