La Galeria Canals retalla distàncies amb Ruanda en la seva última mostra


Temes relacionats

Canals Galeria d'Art celebra la Festa Major amb la ceràmica del Pare Xavier Morell (25/jun/12)


  • Comparteix:

El Pare Xavier Morell, aquest dilluns, a la Canals Galeria d'Art

El Pare Xavier Morell, aquest dilluns, a la Canals Galeria d'Art

La Canals Galeria d'Art acull, des d'aquest dilluns, 25 peces úniques de ceràmica decorativa signades pel Pare Xavier Morell. La textura i el color són els protagonistes d'aquesta mostra que tracta l'astrologia, els signes del zodíac o el Sant Sopar. La recaptació de l'exposició, que es podrà veure fins al 25 de juliol, es destinarà a un projecte que Morell té a Ruanda.

Es tracta d'un conjunt de peces decoratives molt elaborades on el treball sobre la textura i el predomini del color són els principals protagonistes.

El traç del pinzell i el predomini del blau caracteritzen una exposició 'alegre' que, com ha explicat el Pare Xavier Morell, pretén motivar la contemplació en els visitants a través de la bellesa.

Pare Xavier Morell

De totes les peces que s'exposen, no n'hi ha cap d'útil. Són per contemplar i fer una mica com els monjos fem cada matí.


El Pare Xavier Morell és un monjo fora de l'habitual: després d'estudiar filosofia i teologia, va marxar set anys a Alemanya on va aprendre l'ofici de la ceràmica i es va llicenciar com a mestre orfebre. Després de 20 anys a Ruanda, el monjo benedictí va fundar un centre d'atenció primària al Camerun. De nou a Catalunya, Morell ha tornat a la ceràmica, on predomina la seva vessant com a orfebre.

Coincidint amb les celebracions de la Festa Major, la Canals Galeria d'Art acull aquesta mostra d'art orfebre fins al 25 de juliol. L'import de les vendes de ceràmica, que oscil·len entre els cinc i els 45 euros, anirà destinat a la missió que el Pare Xavier Morell té a Ruanda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.