El CRBMC de Valldoreix analitzarà tres frontals del Museu Episcopal de Vic


  • Comparteix:

Examen d'un dels frontals amb reflectografia d'infraroigs / Font: Departament de Cultura

Examen d'un dels frontals amb reflectografia d'infraroigs / Font: Departament de Cultura

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), ubicat a Valldoreix, estudiarà tres taules romàniques per saber més sobre l'ofici i personalitat del pintor medieval. L'altar de Santa Maria de Lluçà i els frontals de Sant Vicenç d'Espinelves i Sant Martí de Puigbò són les tres peces cedides pel Museu Episcopal de Vic (MEV) dins d'un projecte d'investigació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

A partir d'aquest divendres s'estudiaran la tècnica i els materials aplicats en tres peces del romànic català conservades al MEV per tal d'aprofundir en els coneixements tècnics dels seus autors, a més de determinar l'estat de conservació de les obres en qüestió. Les instal·lacions del CRBMC de Valldoreix realitzaran diverses proves d'anàlisi que aniran des de la microscòpia òptica i electrònica fins a la reflectografia d'infrarojos, la radiografia i la cromatografia.

L'estudi arriba en un context de crisi ja que fa un mes i mig el bisbat de Vic, l'Ajuntament d'aquesta ciutat i el departament de Cultura van haver d'iniciar la negociació d'un acord per a la gestió del MEV i del Museu de l'Art de la Pell de Vic, el qual ha tancat temporalment fins que no es produeixi el conveni que garanteixi el seu finançament. El MEV, que continua obert, ha salvaguardat el patrimoni cultural català des de la seva inauguració l'any 1891, posant especial èmfasi en la conservació, investigació i difusió del seu fons en pintura i escultura romàniques i gòtiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.