El Curs Internacional de Cant demostra la seva excel·lència


Temes relacionats

Els alumnes del curs de cant de Camerata mostren el treball de tot l'any ( 7/jul/12)

La soprano Eugenia Montenegro, guanyadora del Premi Camerata ( 9/jul/11)

Camerata reuneix a l'escenari 12 formacions i 300 músics en l'estrena de 'Pastors a Betlem' ( 2/gen/11)

Xavier Aguilar, guanyador del Premi Camerata Sant Cugat (11/jul/10)

El Curs Internacional de Cant distingeix Mar Jordana com a alumna més destacada (13/jul/09)


  • Comparteix:

La soprano Sara Blanc ha estat distingida amb el Premi Camerata 2012. El reconeixement s'emmarca en el 9è Curs Internacional de Cant de Sant Cugat que organitza Camerata i que ha clos aquest dissabte amb un concert dins el cicle 'Nits de Música al Claustre', on la vintena d'alumnes ha pujat a l'escenari l'aprenentatge d'aquests dies. Els artistes han estat acompanyats per la mezzosoprano Anna Tobella, guanyadora del primer premi del 10è Concurs Internacional de Cant Jaume Aragall i guardonada al Concurs Internacional Francesc Viñas amb el premi 'promesa espanyola'.

Davant unes 150 persones i emmarcat en aquest espai emblemàtic, els alumnes han demostrat allò que han aprés durant el curs, que s'ha allargat una setmana. Un total de 22 alumnes han participat enguany, mantenint-ne la bona salut malgrat la difícil situació econòmica que viuen moltes iniciatives similars. Per al director del Curs Internacional de Cant Camerata Sant Cugat, Xavier Baulies, es tracta d'un curs consolidat i de gran qualitat.

Xavier Baulies

Hem tingut una participació alta, de 22 alumnes. Amb els temps difícils i un suport institucional baix, és una resposta molt positiva. A banda, el nivell del curs és molt alt.


Finalitzat el concert ha tingut lloc l'entrega del Premi Camerata 2012, que ha recaigut en la soprano Sara Blanc i que està dotat en 1.000 euros. La soprano també ha rebut el Premi Fundació Clarós per participar en una gala benèfica. A més, les sopranos Laia Prats i Laura Obradors han estat distingides per la Fundació Jaume Aragall i rebran una masterclass, mentre que el baríton Juan Carlos Esteve ha estat premiat per Amics de l'Òpera de Sabadell i participarà a una de les seves produccions. També, la soprano Olga Castillon ha estat escollida per participar al 'Messiah' de Haendel de Camerata Sant Cugat, el Nadal vinent. L'organització ha atorgat dues mencions especials per la seva actuació destacada en el concert a la soprano sueca Josephin Liden i a la soprano santcugatenca Laura Brasó.

El Curs Internacional de Cant va néixer el 2004 i està organitzat per Camerata Sant Cugat, amb el suport de l'Ajuntament, l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels, la Fundació Clarós, la Fundació Jaume Aragall, Amics de l'Òpera de Sabadell i la Federació Catalana d'Entitats Corals (FCEC).

L'any vinent, el curs arribarà a la seva 10a edició, que celebrarà amb noves propostes que involucrin els alumnes que han passat pel curs la darrera dècada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.