Angoixa i ironia a l'espectacle 'Firduqui'


Temes relacionats

Les Lectures a la Fresca interpreten els contes més foscos de Pere Calders (12/jul/12)

'Em dic Pere i dos cognoms més', primera lectura a la fresca ( 5/jul/12)

Sant Cugat posa final a l'obra inacabada de Pere Calders ( 6/jul/12)

Les Lectures a la Fresca tornen enguany amb Pere Calders com a protagonista (26/jun/12)


  • Comparteix:

La màgia, la intriga i la mort, entrelligades amb la burla, la sàtira i la comèdia, han estat les protagonistes de la segona nit de les Lectures a la Fresca. Aquest dijous, els Amics de Pedra i Sang han interpretat alguns dels contes més misteriosos i foscos de Pere Calders amb l'espectacle 'Firduqui'. El muntatge ha endinsat els espectadors en el món obscur de l'autor, debatuts entre l'angoixa dels textos i la divertida posada en escena dels actors.

Sota el nom de 'Firduqui', una paraula utilitzada per Calders en el conte 'El do de la inspiració', les dramaturgues Dolors i Martina Vilarasau han fet un recull de nou contes de Pere Calders on s'intenta explicar 'allò inexplicable'. La mort és una de les temàtiques que ha servit de nexe comú entre tots els textos interpretats, conduïts per un mateix personatge: un mag. Així ho ha explicat la també actriu del muntatge, Martina Vilarasau.

Martina Vilarasau

Vam agafar la figura del mag com a fil conductor. Un personatge que passa per tots els contes i els influeix amb alguna acció.


Segons l'actriu, l'angoixa que uneix tots els textos de l'autor van ser el motiu de la tria d'aquests contes, ja que 'teatralment és molt potent'. La posada en escena ha combinat la sàtira amb l'humor i la burla com ha explicat l'actor Pere Pahisa. A més, Pahisa ha destacat que és un orgull interpretar textos de l'escriptor i ha agraït l'assistència de la família de Calders també en aquest espectacle.

Pere Pahisa

Són nou contes diferents. Alguns són divertits, altres sàdics. Hi ha una visió còmica d'un món obscur.


El proper espectacle que Els Amics de Pedra i Sang portaran dalt l'escenari amb les Lectures a la Fresca es titularà 'Nevares' i serà dijous de la setmana que ve als Jardins del Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.